GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

KOSTHOLD

Vinn over søtsuget

Uansett hvor flinke vi er til å leve sunt opplever de fleste av oss å bli fanget av søtsuget innimellom. Her er noen tips til å gå seirende ut av sukkerkampen

  1. Det som føles som lysten på noe søtt, er ofte et tegn på at du er sulten eller tørst. Ta deg et glass vann eller noen nøtter. Det vil i mange tilfeller være nok til at du føler deg fornøyd.

  2. Bryt mønsteret. Søtsuget kommer ofte på ettermiddagen på jobb, eller i sofaen på kvelden. Uansett når det slår til kan det være smart å gjøre noe fysisk for å endre miljø. Gå en tur til kaffeautomaten, gå ut med søppelen, sett i gang en vaskemaskin. Det hjelper å gjøre noe som du ikke forbinder med søtsaker.

  3. Lysten på noe søtt er sterkest når selvdisiplinen er svakest, som mot slutten av en arbeids- eller studiedag, på kveldstid, eller etter at du har gjort noe fysisk krevende. Før du gir etter, ta deg to minutter til å tenke gjennom situasjonen. Vi motstår fristelser hele dagen, vi gjør riktige valg, vi jobber, vi trener og vi er flinke hjemme. Det er ikke rart at hjernen ikke orker å legge inn et ekstra gir for en sjokoladebit, men minn deg selv på akkurat dette, og hjelp den litt på vei. Tenk for eksempel på hvor fornøyd du blir med deg selv hvis du står i mot fristelsen og ikke spiser det kakestykket. Det er en god belønning i seg selv, og ofte nok til at hjernen nettopp legger inn det giret.

  4. Puss tennene. Det enkle er ofte det beste. Smaken av tannkrem gjør at de fleste av oss ikke får lyst til å putte noe i munnen.

  5. Gi etter! «Hva?», hører vi du sier. Men jo, av og til er det lov å unne seg en godbit. Poenget er bare at «av og til» ikke må bli til «hver dag». Men har du løpt en langtur, rundvasket huset eller hva det måtte være, er det lov å unne seg en liten godbit i ny og ne. Nyt den sjokoladebiten til fulle, og la det bli en god stund til neste gang.

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!