GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

TRENING

MENTALT

Vinn over dørstokkmila

Det skjer oftere når du er nybegynner, men selv toppidrettsutøvere har dager de slett ikke har lyst til å trene. Hvordan kommer du deg ut på dårlige dager?

Just do it!

Det enkleste er alltid å slippe å tenke. Dersom treningen er innarbeidet som en vane, er det alltid lettere å «bare gjøre det». Kjenner du det er en dårlig dag er det bare å skyve tankene bort, finne frem treningstøyet og komme deg ut døren før du har rukket å komme på unnskyldninger for å la det være. Å ha skrevet opp ukens økter i en treningsdagbok på forhånd kan også være til hjelp.

 

Gi lov til å stoppe

Si til deg selv at det viktigste i dag er å komme seg ut, men siden du føler deg i dårlig form kan du få lov til å slippe etter hvert. Gi deg selv et mål, gjøre unna oppvarmingen, sykle en kilometer, løpe ti minutter eller lignende. Når dette er gjort er det lov å gi seg, hvis du fortsatt har like liten lyst. I ni av ti tilfeller vil det føles greit å fullføre når du først har kommet deg ut.

 

Senk kravene

Gi deg selv lov til å ha en rolig trening. Selv om planen var en hardøkt, er det lov å senke kravene til deg selv en gang i mellom. Treningsplanen eller formen din vil ikke ødelegges selv om du tar det litt pent på en økt. Det viktigste er at du kommer deg ut og bruker kroppen.

 

Husk belønningen

Ofte er det ikke mer som skal til enn å huske alt det gode treningen fører med seg, også på kort sikt – den deilige følelsen når du står i dusjen etterpå, vissheten om at du er ett skritt nærmere målet, den gode samvittigheten. Ved å fokusere på det positive blir det mye enklere å gjennomføre treningen.

 

Tren alternativt

Av og til er det greit å avvike helt fra planen. Kjenner du at det ikke er mulig å få kroppen med på den planlagte skituren, så finn på noe annet – gå en halvtime i høyt tempo, ta noen styrkeøvelser på stuegulvet, bli med en venninne på en saløvelse. Det viktigste er å få opp pulsen. Men selv om det er greit å gjøre noen unntak innimellom, er det viktig å huske at dette ikke bør skje for ofte, da kommer du lett ut av den faste treningsvanen.

 

Les også: Finn din yoga  Les også: Slik finner du treningsgleden

Les også: Aleksander Gamme: Skal – skal ikke?

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!