GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

UTSTYR

PULSKLOKKE

Her er våre 5 tips
for å gjøre et smart valg.

Velg riktig        pulsklokke

1. Før du kjøper klokken, tenk på hvilke aktiviteter du pleier å gjøre. Mange tenker at de ikke trenger så mange funksjoner på klokken, og det er helt riktig at de mest avanserte modellene ikke har all verdens betydning for en vanlig mosjonist. Men det er likevel lurt å tenke på hva du liker å gjøre og hvilke mål du har. Når man først kjøper seg en pulsklokke, er det nyttig å ha en som favner de aktivitetene man faktisk driver med og som bidrar best mulig til å få resultatene man ønsker seg. Det er også enklere å orientere seg blant modellene når du vet hvilke aktiviteter du har lyst til å prioritere.

 

2. Hva du bør tenke på:

Driver du med mange forskjellige aktiviteter, er det lurt å velge en klokken der du lett kan veksle mellom dem. Er du hovedsakelig utendørs og gjerne i all slags vær, er det smart med en vanntett variant. Svømmer du iblant? Også smart med en vanntett klokke, så får du registrert de øktene også. Trener du hardt eller ekstremt, da bør du gjerne ha en som tåler en trøkk. Har du lange og/eller hyppige økter er det greit å ha batterier med lang levetid. Er du fan av treningsprogrammer på app-er eller lignende, bør klokka være kompatibel med disse. Sykler du eller går på ski, kan det være fint å kunne måle distanse og fart via GPS-funksjon.

 

3. Du vil kunne ha stor glede av å kunne legge inn dine egne pulssoner, slik at den kan hjelpe deg med å holde pulssonen og eventuelt skreddersy programmer for deg.

 

4. Hvis klokken kommer med brystreim, sjekk at den sitter godt rundt kroppen slik at den ikke vil irritere deg under trening.

 

5. Spør! I de fleste gode sportsbutikker har de dyktige folk som kan hjelpe deg med å orientere deg i mangfoldet, så ikke vær redd for å be om hjelp. Men tenk altså gjerne igjennom i forkant hvilke behov du har, så er det også lettere for eksperten i butikken å hjelpe deg. Men ikke bekymre deg for at du ikke har alle svarene i forkant.

 

Husk!

Klokken vil be deg oppgi en del grunninformasjon, som alder, vekt, høyde, osv., og også ting som din makspuls og hvilepuls. Jo mer nøyaktig du plotter inn, desto mer nøyaktige resultater vil du få.

Pulsklokke er både gøy og nyttig, men det er lurt ikke å bli totalt opphengt i den og alltid følge den slavisk. Det er ikke alt den fanger opp, så husk å lytte til kroppen også. Og ikke minst – ikke glem også å ha det moro på trening!

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!