GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

MOTIVASJON

HVERDAGSTRENING

Trim uten trening

Trening er både morsomt og viktig, men ikke glem alt du gjør mellom hver økt. Bevegelse og aktivitet i hverdagen er noe av det viktigste vi kan gjøre for helsen.

Husarbeid

Husvask er en treningsøkt i seg selv. Støvsuging, gulv- eller vindusvask, vask av hyller, skap, bilder og lamper, alt sørger for at pulsen øker. Du er høyt og lavt og hele tiden i bevegelse, med andre ord en god grunn til ikke å irritere seg over fredagsvasken.

I tillegg til det helt åpenbare, er det mye annet du kan gjøre ved kjøkkenbenken eller et annet passende sted i huset. Ta et par knebøy mens du venter på at vannet skal koke og noen tåhev mens kaffekoppen blir klar. Har du vært på butikken, bruk handleposene som vekter og løft, på vei hjem. Gjør om stillesittende aktiviteter til aktiviteter:

Ta sit-ups mens du ser på tv, og en step-kasse er alt du trenger for litt utholdenhetstrening mens du ser favorittserien.

Vær kreativ og utnytt de mulighetene du har. Du trenger ikke bli dryppende våt av svette, så lenge du får opp litt puls er det bra for kroppen!

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

Jobb

Hvis du har en stillesittende jobb bør du uansett sette av noen pauser for å strekke på deg og gå litt rundt. En liten tur en gang i timen er et minimum. Det samme gjelder hvis du jobber mye med tastatur foran skjerm, her bør du stoppe opp og gjøre noen øvelser for skuldre, rygg og nakke, for å unngå belastningsskader.

I tillegg til dette er det flere andre ting du kan legge inn: Hvis mulig bruk bena eller sykkel til jobb, ta alltid trappene – la heisen stå, for små møter uten mange deltagere – gå en runde i stedet for å sette dere ned, skal du bruke mobilen – gå mens du snakker. Vær hele tiden bevisst på hvor du kan knipe noen aktive minutter.

Fritid

Også her gjelder det å være bevisst. Ta bena fatt i stedet for å kjøre til avtaler, ta kaffen «to go» i stedet for å sitte på kafé, har du en liten hage, bruk hagestell som trening, klipp, luk og bær gjødsel og vann med glede! Et viktig punkt – finn frem barnet i deg.

Spill badminton, finn frem akebrettet, spill ball, dans på stuegulvet – ikke bare får det opp pulsen, det får frem smilet også!

 

FOR DEG SOM LIKER Å TRENE!

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!