GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

TRENING

PARTRENING

Treningslek for to

Mangler du treningsmotivasjon? Finn en partner og lek! Her er fire akrobatiske parøvelser som både gir god treningseffekt og lokker frem smilet.

Treningsveilederne og kollegaene Marianne Wilhelmsen og Tina Pettersen Engseth er lidenskapelig opptatt av trening. Sammen driver de den inspirerende Instagram-kontoen @tinaogmarianne, der de sprer treningsglede og oppmuntrer til mindre stillesitting. Marianne og Tina liker å leke sammen under treningsøktene sine, og har gitt oss noen av favorittøvelsene sine for å inspirere GOpluss-leserne. Så huk tak i en treningspartner og lek deg i form!

 

Duo sit-ups:

Denne øvelsen trener rette magemuskler og hofteleddsbøyere hos den som tar situps, mens den hovedsakelig går på kjerne og statisk muskelstyrke i bein for den som står.

<>

Steg 1: Den som skal stå setter beina bredt og mobiliserer kjernemuskulaturen. Partner slår beina godt rundt livet på den som står og låser av. Den som skal trene situps senker seg sakte ned mot gulvet.

Steg 2: Den som står lener seg lett bakover og finner balansen med armene over hodet. Nå er det bare for partneren å sette i gang. Trekk deg opp ved bruk av magemuskulatur og gi partneren en «high-five» på toppen.

 

Duo sit-ups lever:

Denne øvelsen krever moderat styrke i kjernemuskulatur og tålmodighet da det kan ta tid å finne riktig balansepunkt.

<>

 

Steg 1: Still dere opp mot hverandre. Finn en god posisjon og hold godt rundt partneren mens han/hun setter seg forsiktig ned.

Steg 2: Prøv ut posisjoner for å finne riktig balansepunkt. Hvor langt ut/inn den som sitter øverst skal plassere rumpa avhenger av vektfordeling.

Steg 3: Nå er utfordringen å holde balansen mens dere slipper dere ut. Tenk likevekt.

Steg 4: Hold posisjon. Her kan også den øverste trene situps om likevekten er opprettholdt.

 

Duo headstand:

Denne øvelsen krever mye balanse, stabilitet og tillit. Det er en forutsetning at den som skal opp i hodestående er trygg på øvelsen.

<>

 

Steg 1: For den som ligger på gulvet er det viktig å låse av i hofte, stramme opp kjernemuskulatur i tillegg til skulderledd. Senk bein slik at partner kan finne posisjon for hender.

Steg 2: Den som står må nå vippe seg opp i en kontrollert bevegelse og sette knærne på skosålene til partneren til man finner god balanse. Den som ligger må nå holde armene strake og skape et stabilt underlag for hode og knær til sin partner før beina strekkes ut.

Steg 3: Nå er oppgaven til den som ligger å opprettholde støttepunkter for sin partner ved og selv stabilisere godt i armer, bein, kjerne og hofter. For den som skal opp i hodestående er utfordringen nå å løfte beina ut og bort fra knærne til partneren. Et tips kan være å strekke seg opp med spredte bein for lettere å opprettholde balansen.

Steg 4: Den som står i hodestående skal nå prøve å strekke opp beina så langt det er mulig med god kontroll.

Steg 5: Når best mulig posisjon er nådd skal beina samles.

 

Jorda rundt:

Denne øvelsen gir høy puls og er tung både for den som klatrer og den som står. Forutsetninger for øvelsen er en «dæsj» humor og lite selvhøytidelighet. God øvelse for hele kroppen.

<>

 

Steg 1–5: Den ene hopper opp på ryggen til den andre og skal nå komme seg rundt uten å berøre gulvet. Den som står må være behjelpelig med å løfte armene slik at partneren kommer seg rundt.

 

For flere morsomme parøvelser og annen inspirasjon, følg @tinaogmarianne på Instagram.

 

 Marianne WilhelmsenJobber som lærer på ungdomsskolen, samt treningsveileder, sal- og sykkelinstruktør på Spenst Alta.Utdanning: Lærer ved Høgskolen i Finnmark, gruppetrenings-instruktør og treningsveileder ved NIH.Kurs: Redcord active education, jungle sports group trainer, corebar og er sertifisert kettlebells-intruktør gjennom Norges Kettlebellsforbund.Instagram: tinaogmarianne Tina Pettersen EngsethJobber som sykkelansvarlig, treningsveileder og sal- og sykkelinstruktør på Spenst Alta.Utdanning: Mental trener level 1 fra RAW trening. Går 3. året bachelor idrett på Norges arktiske universitet.Kurs: Redcord active education, jungle sports group trainer og corebar.Instagram: tinaogmarianne

 

Les også: Tren deg sterk i slalåmbakken

Les også: Lykken er langrenn!

Les også: TOPP MED topptur!

Les også: Løp ute i vinter

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!