GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

TRENING

BARRE

Tren som en ballettdanser

Har du hatt en hemmelig drøm om å danse ballett, eller rett og slett ønsker deg kroppen til en danser? Treningskonseptet Barre lar deg kanalisere din indre ballerina på vei mot en sterk kropp.

Barre har lenge vært populært i USA, og visstnok har kjendisene trykket treningsformen til sitt bryst – storheter som Taylor Swift, Madonna og Rosie Huntington-Whiteley er tilhengere – og det er alltid et godt tegn. Nå har SatsElixia satt opp sin egen versjon av Hollywood-favoritten.

Klassen er bygget opp rundt ballettbarrer (derav navnet), og er en kombinasjon av styrkende ballettøvelser og ren hard klassisk styrketrening. Deler av klassen er slik du forestiller deg ballettdansere trene ved en barre: grasiøse og effektive øvelser, dog enkle, slik at du ikke trenger noen forkunnskaper innen dans for å kunne delta eller ha glede av timen. Den andre delen består av alternativ barrebruk, som opptrekk og bulgarsk utfall.

Den utsendte fra GO+ er i rimelig god form, men hadde store problemer med selv normal gange dagen(e) derpå, etter kun en avkortet smakebit, så vi kan i hvert fall gå god for at kroppen får kjørt seg, og det selv med et svært underutviklet danse-gen.

«Du trener hele kroppen, primært fleksibilitet, bevegelighet, holdning og styrke, spesielt kjernemuskulatur, rumpe og lår får kjørt seg.»Du trener hele kroppen, primært fleksibilitet, bevegelighet, holdning og styrke, spesielt kjernemuskulatur, rumpe og lår får kjørt seg. Første del av timen har hovedvekt på holdningsmuskulatur – en ballettdanser kjennetegnes jo ved hevet hode, rak rygg og sterke armer, mens lenger ut i timen går du løs på de store muskelgruppene.

Klassen passer for dem som både ønsker en sterkere kropp og bedre holdning. De som har dansebakgrunn vil antagelig kjenne seg igjen og kunne glede seg over ballettelementene spesielt, mens for andre er det rett og slett gøy med en ny, annerledes og effektiv treningsform – og altså en mulighet for å leve ut en minivariant av Black Swan-drømmen, uten den helt store investeringen.

Som ekstra krydder, har du musikkbruken. Ikke forvent dus klavermusikk, for her er musikken rocka opp i en kul kontrast til de elegante øvelsene, så du kan forvente både Michael Jackson, listetoppere og generelt en god, oppildnende miks av musikksjangere.

 

Foreløpig finner du Barre-klassene ved 11 Sats Elixia-sentre:

Bergen, Trondheim, Bislett, Ullevaal, Colusseum, Ringnes Park, Solli Plass, Asker, Sandvika Panorama, Lillehammer, Kristiansand sentrum

 

Les også: Ekspertens favorittøvelser

Les også: Sterk med strikk

Les også: Topp trening hjemme

Les også: Enkle øvelser for kontoret

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!