GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

TRENING

SYKKEL

Trå til i vinter

Trives du på to hjul, men synes asfalt blir for lite action? Prøv utforsykling!

Snø og is setter slett ikke stopper for mye sykkelmoro. Med riktig utstyr og bevisst teknikk kan sesongen vare året rundt. Vinteren er ikke nødvendigvis tiden for å jobbe med tempoet, men er du glad i å sykle kan du fortsette å glede deg over frisk luft, fart og god trening også på vinterstid.

Utstyr og teknikk er det du skal ha i bakhodet, er dette på plass kan sykkelsesongen vare året rundt!

 

Sykkelen

«Dersom du sykler mye og langt kan det være smart å vurdere dekk med lettvektpigger.»Det viktigste for vintersykling er gode dekk, og piggdekk vil være å foretrekke i de største delene av landet. Det finnes masse forskjellige piggdekk å velge mellom, disse varierer mellom 100 til 400 pigger per dekk. Jo flere pigger jo tyngre og dyrere dekk. For de fleste av oss vil det holde med 150 til 200 per dekk, da kan du takle de fleste snø- og isforhold. Dersom du sykler mye og langt kan det være smart å vurdere dekk med lettvektpigger. Dette koster mer, men senker vekten 300 til 400 gram per dekk.

Slaps, skitt og salt tærer på sykkelen gjennom vinteren. Derfor er det greit å ha en egen vintersykkel som ikke er av den mest kostbare sorten. Rust er et stort problem, så smør sykkelkjedet jevnlig, gjerne hver dag. Et tips er å bruke olje på sprayboks, da går det fort.

Flere butikker tilbyr ferdig utstyrte vintersykler, det vil si solide hybridsykler uten støtdempere, med piggdekk, ordentlige skjermer og gode lykter. Du får også kjøpt isolerende setetrekk.

 

Synlighet og bekledning

«Sørg for at sykkelen har sterke, gode lykter både foran og bak.»Driver du med idrett utendørs på vinteren er det alltid viktig å være synlig. Dette gjelder særlig på sykkel hvor du beveger deg raskt i trafikkerte områder. Sørg for at sykkelen har sterke, gode lykter både foran og bak. Små, blinkende lykter bak på setepinnen, hjelmen eller ryggsekken er også med på å gjøre deg synlig bakfra.

Foran kan du også vurdere en liten lykt på hjelmen i tillegg til den du har på styret. I tillegg til dette bør du ha refleks på treningstøyet og selvfølgelig refleksvest eller jakke.

Utover synligheten er det ingen spesielle hensyn som må tas, annet enn det du vanligvis tenker på når du er aktiv utendørs på kalde dager. Lag på lag, mulighet til ventilering, tynn ull eller andre materialer som tørker raskt og transporterer fuktighet er det viktigste. Bruk en tynn lue under hjelmen og ikke glem buffen i halsen. Er det ordentlig kaldt kan vinterhansker føles for kalde, da kan det være smart å prøve todelte hansker. De er varmere enn vanlige hansker, men gjør det enklere å bruke fingrene til både å betjene gir og bremser, samtidig som du har godt grep om styret.

 

Teknikk

«Å sykle med piggdekk er mye tyngre enn vanlige dekk.»Det viktigste å huske på er at grepet er annerledes på isete vinterveier enn om sommeren. Derfor bør du være bevisst og tilpasse farten etter føret. Svinger kan være en utfordring, særlig i starten, men med gode dekk og tilpasset fart går det fint. Å sykle med piggdekk er mye tyngre enn vanlige dekk. I tillegg vil snø og slaps sørge for mer rullemotstand. Med andre ord gir vintersykling god trening for hele kroppen! Men husk at alt tar litt lenger tid, så sykler du til jobben kan det være smart å starte litt tidligere enn vanlig for å rekke første møtet!

En annen utfordring er at selve veibanen gjerne blir smalere. Brøytekanter og sviktende brøyting generelt, gjør forholdene trangere enten du sykler, løper eller går. Med andre ord må farten tilpasses og du må være ekstra oppmerksom. Dersom forholdene gjør at du må sykle mer i veibanen, kan det være lurt å investere i et speil på styret. Dersom du sykler på gangstier eller fortau, er det viktig å huske at også de til fots har mer krevende forhold på vinterstid. Snø og is gjør det vanskeligere å manøvrere raskt og kan i verste fall føre til fall også for de til fots. Å flytte på barnevogner eller lignende tar også lengre tid på glatte veier. Alt dette betyr at du på sykkel må være mer oppmerksom og starte varsling eller unnamanøvre tidligere enn om sommeren. Er du godt synlig, varsler at du kommer, er tydelig på linjen du sykler og senker tempoet når du passerer, unngår du uhell og krasj på glatte veier.

 

Les også: Riktig utstyr til sykkelsesongen  Les også: Ny sykkel – dette må du se etter

Les også: Nybegynnerfeil sykling  Les også: Rett restitusjon etter sykkeltrening

Les også: Få riktig sykkelteknikk

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!