GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

TRENING

HJEMMETRENING

Topp trening hjemme

Har du et anstreng forhold til treningssenter? Bli hjemme! Hjemme-PT Patrick reiser hjem til folk og viser hvordan de kan komme i toppform hjemme i sin egen stue.

Dips: Plasser hendene på kanten av en stol og senk deg ned. Pass på at albuene peker bakover og ikke ut til siden.

Patrick OlsenSpesialist på hjemmetrening.patrickolsen.meFacebook: www.facebook.com/PersonligTrenerPatrickOlsenInstagram: pcolsenTwitter: @ptpatrickolsen – Vi bruker bord, sofaer, sofaputer, stoler, stuegulvet, håndklær – noen har litt treningsutstyr, men det er ikke nødvendig for å få til en god treningsøkt.

Personlig trener Patrick Olsen har spesialisert seg på å reise hjem til folk, slik at man kan trene innenfor sine egne fire vegger.

– Treningssentre er kjempefint. Men det er ikke alle som trives der. Hjemme slipper man å føle at man står på utstilling når en trener. Der er det litt lavere terskel for å si at man trenger treningshjelp, for det skjer i ens eget hjem der man er komfortabel. Patrick løper fra hjem til hjem i Oslo med 20–30 kilo utstyr på ryggen, men stort sett finner han all redskapen han trenger i et ganske alminnelig hjem. Det er alle typer mennesker, i alle aldre, som bruker Patricks tjenester. Alt fra folk som ikke ønsker å være på et treningssenter til de med tidsklemmer, som ønsker å lære seg å inkorporere aktivitet og trening i sin egen hverdag med hjelpemidlene man uansett har rundt seg.

– Jeg bygger opp treningen veldig praktisk. Vi jobber ofte på store muskelgrupper og bruker mye egen kroppsvekt og veldig lite utstyr. Jeg bruker enkle øvelser som folk skal kunne klare å gjøre selv etterpå. Det handler om å gi folk et utvalg øvelser og inspirere dem til å tenke nytt om hvordan de kan bruke hjemmet til trening.

– Et spisebord kan man for eksempel bruke til utrolig mye. Der kjører vi chins, eller liggende roing som det også kalles, der man holder på hver side av bordet og drar seg opp. Eller man kan ligge på magen oppå bordet, med beina rett ut i lufta og på den måten trene korsryggen. Det ideelle spisebordet er litt tjukt, litt tungt og litt høyt, med fire bein – det bør være ganske stabilt.

Patrick passer også på å smyge inn øvelser utenom faste treningstider.

– Jeg legger inn mest mulig aktivitet i hverdagen. Mange har svake ankler, og det kan man trene ved å stå på en fot når de pusser tenner eller hakker grønnsaker. Og så kan man gjøre det mer avansert etter hvert som man blir sterkere, ved at man for eksempel står på sofaputen så det ujevne underlaget gir musklene en større utfordring. Man får en ny forståelse av hvordan møbler kan brukes – et armlene er ikke lenger bare et armlene.

 

2 - 2<>

Step-up: Stå med én fot på ett trappetrinn og ta et steg opp med den andre foten, slik at du løfter kneet foran deg. Gå tilbake til utgangsposisjonen.

Utfordring: Bruk to trappetrinn eller en stol.

 

 

Andre eksempler på Patricks «hjemmeutstyr»:

  • En sekk med vannflasker kan fungere både til å ha på ryggen under knebøy og til markløft.
  • Flasker er flotte vekter.
  • Bøker som er bundet sammen med et belte fungerer også som fine vekter (Bruk de tunge leksikonene!)
  • Kluter eller små håndklær kan man skli rundt på gulvet med hender og føtter for skikkelig styrketrening.
  • En benk, en stol eller et par trappetrinn kan fungere fint som en stepkasse.

 

 

Patricks stikkord for vellykket trening

Enkelhet – det skal ikke så mye til for å kunne gjennomføre treningen. Du må ikke investere i en hjemmegym for at du skal få til effektiv trening. Det krever verken mange ting eller mye plass. Da blir ikke dørstokkmila – eller opp-av-sofamila – så lang.

Praktisk – legg opp til trening du har bruk for, slik at øvelsene gjenspeiler hva man har lyst til å gjøre ellers. Er det løping man egentlig driver med, bør styrketreningen være rettet mot at du får bedre løpeteknikk, som trening av kjernemuskulatur, leggmuskulatur, og så videre – da er det ikke vits i å jobbe masse med bicepsen.

Gøy – eller «hyggelig», som jeg pleier å kalle det, selv om kundene mine ikke er helt enig i det. Det er viktig at det er noe lystbetont i treningen.

Teori – det bør være teoretisk forankret, så man har den faglige tyngden i treningen. Det er lettere å motivere seg for trening når man forstår grunnen til at man gjør nettopp denne øvelsen.

 

Gratis parktrening

Patrick er også opptatt av å ta folk med ut og vise hvordan man kan bruke parker og grøntarealer i nærområdet til trening.

Hver lørdag kl. 10 har han en gratis 40-minutters bootcamp i Stensparken i Oslo (oppmøte ved lekeplassen nærmest kirken) – hans bidrag for å bedre folkehelsen. Det er tredje året på rad og campen går av stabelen uansett vær.

– Jeg har lagt det opp sånn at det skal være enkelt for den som aldri har trent før, men den som er godt trent skal også få en skikkelig økt. Så jeg har hele tidene enklere eller vanskeligere alternativer til øvelsene. Man trenger bare å ta med seg en flaske vann og kle seg etter været. Øvelsene kan man ta med seg hjem og gjøre på egenhånd.

 

 LES OGSÅ: FINN RIKTIG utstyr hjemmetrening  Les også: Lena Christensen – LEK DEG I SUPERFORM!

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!