GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

REISE

SYKKEL

Sykkelferie i Oregon

Oregon er en av de mest sykkelvennlige statene i USA, og statens største by, Portland, er kåret til en av verdens mest sykkelvennlige byer. Kanskje det er hit du skal legge neste sykkelferie?

Oregon er nok ikke det første som slår deg når du tenker på USA, men den bør raskt rykke høyt opp på listen. Oregon er nemlig en særdeles spennende og naturskjønn stat, med et mangfold som kan ta pusten fra deg. Det er vulkanske etterlevninger, tusener av elver og fosser, regnskog, ørken, fjell, dype skoger, variert kystlinje, rikt dyreliv og villblomster så lang øyet rekker.

Oregon er den første staten i USA som har innført «Scenic Bikeways» – veier med lite trafikk som fører deg gjennom det vakreste av det staten har å by på.

Staten er omtrent på størrelse med Storbritannia, og du kan velge mellom 12 ulike sykkelveier av forskjellig lengde og vanskelighetsgrad. Man kan sykle i Oregon hele året, men den beste tiden er april til november.

 

Vingårder og småbruk

En av rutene er Willamette Valley Scenic Bikeway, en 212 kilometer lang rute, som starter fem mil sørvest fra Portland og ender i universitetsbyen Eugene. Her kan du trille innom vingårder for en prøvesmak, bøndene selger økologiske grønnsaker langs veien og du finner mikrobryggerier og såkalte farm-to-table-resturanter med særs kortreist og fersk mat. Dersom du synes hele turen i ett blir i lengste laget, eller du ønsker å utforske steder langs veien, finner du en rekke bed & breakfasts og campingplasser underveis. Her passerer du også statshovedstaden Salem.

Er du ute etter et litt mer dramatisk landskap, kan du for eksempel forsøke den 48 kilometer lange rundturen Madras Mountain Views Scenic Bikeway, som byr på utsikt til alle Oragons syv vulkaner.

Eller hvorfor ikke ha en tematisk tilnærming med litt ekstra sjarm? Lane County har flere overbygde broer enn noe annet fylke vest for elven Mississippi. På Covered Bridges Scenic Bikeway støter du på en rekke av dem.

En av de mest pittoreske turene er The Sisters to Smith Rock Scenic Bikeway. Her passerer du en hel del historiske steder, mektige elver og dramatiske fjell. Smith Rock, med elven Crooked River i bunnen, er et resultat av vulkansk aktivitet som har etterlatt seg flerfargede formasjoner i fjellet. Her finnes det tusenvis av klatreruter – enten du selv ønsker å gjøre et forsøk i veggen eller bare observere klatrere fra hele veien forsøke å ta seg opp fjellet.

Kort sagt, det finnes sykkelveier for enhver smak og nivå, spekket av attraksjoner, aktiviteter og opplevelser – og ikke minst deilig lokal vin og mat.

 

Portland

Visste du at:Nike ble stiftet i Portland, Oregon? I byens flaggskipbutikk kan du hamstre lekkert treningstøy.Er du først på tur i Oregon bør du få med deg Portland. CNN har kåret Portland til én av de mest sykkelvennlige byene i verden, og det er i tillegg en skikkelig kul by. Portland er langt fremme hva gjelder bærekraft og miljøhensyn, og det formelig bugner av økologiske restauranter, mikrobryggerier og kaffebrennerier.

Et slikt sted, som er spesielt sykkelvennlig, er Hopworks BikeBar, som serverer egenbrygget organisk øl og økologisk mat, som burger, pizza og sandwicher. Her finner du 75 parkeringsplasser for sykkel, sykkelreparasjonsutstyr og spesielt sykkelvennlig take-out. Hvis du er av dem som er tilhenger av å minske karbonavtrykket ditt, hopp på en av de stasjonære syklene utenfor – som faktisk genererer strøm til baren!

Det finnes organiserte sightseeing-turer på sykkel, for de som ønsker å vite mer om byens historie og arkitektur, eller du kan selvsagt trille din egen vei. Og det kan bli en riktig så smakfull tur – det finnes nemlig over 600 mobile matvogner i byen, der du kan teste alt fra dumplings til pannekaker.

 

FAKTA:Reise: Fly til Portland med Iceland Air eller SAS med en mellomlanding. Pris fra kr 5500.PS. Husk at om du flyr med Iceland Air og mellomlander på Island, kan du hoppe av og bli på Island i inntil én uke uten ekstra kostnad.Bo: På rideoregonride.com finner du forslag til 13 forskjellige sykkelturer, fra enkle dagsturer til krevende turer over flere dager. Her får du kart over hvor det er overnattingsmuligheter langs ruten, med kontaktinformasjon og oversikt over avstand fra startpunktet ditt.Aktiviteter: På kartene over sykkelturene på rideoregonride.com finner du også alle attraksjonene som er verdt å få med seg underveis, alt fra vingårder til dyreliv til landemerker til historiske bygg. Kombiner gjerne sykkelturen med andre aktiviteter, som klatring, rafting, vandring, riding, kajakkpadling – og mye annet.

 

Les også: Vinterens tøffeste skidestinasjoner Les også: Pudderparadis

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!