GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

TRENING

Syk – trene eller ikke?

Vi er inne i høysesongen for forkjølelse og influensa. Hva betyr det for treningen din at nesa tetner og feberen ligger på lur?

Noen ganger er svaret veldig enkelt, verker hele kroppen og du er for slapp til å komme deg ut av sengen er det neppe mange som tror det er smart å legge ut på en hardøkt. Men hva med dagene hvor du er frisk nok til å gå på jobb eller forelesing, hvor går grensen for når du kan trene og når du bør ta en liten pause?

Tommelfingerregelen er at du bør unngå å trene hvis du har feber. Feber er et tegn på at immunforsvaret jobber for å bekjempe sykdom i kroppen din, og den bør derfor få ro til å gjøre nettopp det. Feber følger nesten alltid influensa, men du kan fint være forkjølet uten å ha feber. Dersom du opplever et par dager med feber, er det nesten garantert at det er bedre for deg å ta det pent enn å la kroppen jobbe ekstra.

Dersom du derimot ikke har feber, men sliter med lett forkjølelse, vondt i halsen, tett nese eller lignende, vil du etter all sannsynlighet fint kunne ta deg en lett økt. Fortsatt gjelder det at kroppen er litt kjørt, så du bør ikke gå for de hardeste øktene. La for eksempel være å legg intervalløkter til disse dagene, men en liten løpetur eller en runde på sykkel vil ikke gjøre noen skade.

Hodepine følger også ofte dager med dårlig form. Dersom hodepinen først og fremst er spenningshodepine fra stress og mas, vil trening i beste fall være til hjelp, men dersom hodepinen kommer sammen med smerter i ledd og kroppen generelt bør du droppe treningen siden det kan være et tegn på en influensa er på trappene.

Hvordan kommer du deg raskest på bena etter en runde med feber og influensa? Først og fremst bør du sørge for at kroppen får så mye søvn og hvile som mulig. Kroppen jobber hardt for å bli frisk og trenger ro for å hente seg inn. Sørg også for å få i deg nok næring. Det er lett å miste matlysten under sykdom, men kroppen trenger noe å bygge seg opp på.

Når sykdommen er ute av kroppen, gjelder det å ikke være for utålmodig. Gi deg selv noen rolige økter og la kroppen bygge seg ordentlig opp før du går løs på de lengste turene, høyeste farten eller tyngste vektene. Vær litt snill mot kroppen, så kommer den mye raskere tilbake til utgangspunktet.

 

Les også: Finn din yoga

Les også: Slik unngår du skader

Les også: Ikke glem å puste

Les også: SLIK UNNGÅR DU SKADER

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!