GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

TRENING

SUP

SUPer trening

SUP er den raskest voksende sporten i verden noensinne, og det med god grunn! Ikke bare er det morsomt og relativt enkelt å mestre – det er glimrende trening også!

SUP – eller Stand Up Paddling – går ut på at man skal stå oppreist på et brett som minner om et surfebrett og bruke en åre til å padle seg fremover. Du kan SUP’e på åpent hav, innsjøer, elver og fjorder, og jo bedre du blir, jo flere alternativer har du i forhold til fart, bølgesurfing og vanskelighetsgrad.

Det skal ikke lange stunden til før de fleste kan håndtere et SUP-brett, og vips, er man i gang med en annerledes og effektiv treningsøkt.

Nesten alle muskler er i sving i løpet av tiden man er på brettet, så her kan du få en allsidig treningsøkt for hele kroppen.

Først og fremst er det skikkelig god styrketrening. Naturlig nok krever det å stå oppreist på et flytende brett god balanse. Musklene i beina er viktig for å stabilisere tyngdepunktet og kjernemuskulaturen, rygg og mage jobber hardt for å holde balansen.

«Nesten alle muskler er i sving i løpet av tiden man er på brettet, så her kan du få en allsidig treningsøkt for hele kroppen.»Armene, ryggen og magen bruker du til å manøvrere brettet fremover.

Balansetreningen er også bra for å bygge støttemuskulatur, som i ankler og knær, og det kan du ha stor glede av i andre idretter og i dagliglivet.

Etter hver som du blir bedre på brettet, vil det også bli god kondisjonstrening. Hva med for eksempel å utfordre en du kjenner til et vennskapelig race?

Det krever godt fokus å holde seg oppreist på brettet og manøvrere seg i vannet, så på dette området får du også god trening som du kan ta med til andre områder av livet. Dessuten skal du ikke se bort fra at du senker skuldrene og stressnivået i kroppen mens du holder på.

SUP er i tillegg veldig gunstig for kroppen da det gir lite belastning på muskler og ledd, og derfor liten sjanse for å skade seg. Og nettopp fordi det er så skånsomt for kroppen, er det en veldig fin sport å ty til når man trener seg tilbake fra skade, for eksempel for løpere med beinhinnebetennelse eller knesmerter.

Og selvfølgelig: Jo bedre du blir, desto tøffere økt vil du kunne ha på brettet ditt. Før du vet ordet av det har du det så moro at du ikke merker at du trener!

 

Les også: Dette trenger du til SUP-trening

Les også: Yogatips for ferskingen

Les også: Finn din yoga

Les også: bikramyoga for ferskingen

Les også: hete timer

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!