GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

TRENING

BOOTCROSS

Super gruppetrening

Er du lei av å trene inne? Hva med å prøve høyintensiv gruppetrening i en av landets parker eller idrettsanlegg?
Vi sjekket BootCross i Frognerparken i Oslo.

Endelig har det begynt å lysne – og mulighetene for å være aktiv har eksplodert! Om våren og sommeren er det ekstra deilig å trene ute, men en del av oss trenger fortsatt noen som kan gi oss det lille dyttet vi trenger for å komme i gang eller for å yte litt mer.

Den siste tiden er det blitt vanlig med gruppetimer som arrangeres ute, over hele landet. På den måten får man både hjelpen man trenger fra en kyndig veileder, pushet man trenger for å gjennomføre en tøff økt – og man kan nyte å være utendørs.

Den 15. april starter BootCross Oslo igjen sine ukentlige timer i Frognerparken. BootCross er inspirert av treningskonseptene Bootcamp og CrossFit, og består av funksjonelle øvelser utført med egen kroppsvekt og høy intensitet. Med et variert program utfordres man både fysisk og psykisk, og du vil raskt se at du kommer i bedre form.

 Instruktører:Karoline Nordbø har bachelor i folkehelsearbeid, idrett og ernæring, og er videreutdannet innen prosess og prosjektledelse. Karoline driver nettstedet alakaroline.no, en mat- og livsstilsblogg med fokus på en sunn og balansert hverdag. Hun startet sitt første firma i 2011 og jobber i dag med kurs, salg og veiledning innen ernæring og sportsrelaterte produkter. I 2014 startet hun sin egen treningsgruppe ved navnet BootCross Oslo, en treningsform hvor det satses på høy intensitet og styrke med egen kroppsvekt.Elize Liljenkvist er utdannet innenfor folkehelsevitenskap, med fordypning i Fysiologi, Nevromuskulær funksjon, Helse- og ernæringslære. Elize har flere års erfaring med å lede gruppetimer. BootCross Oslo ble startet av Karoline Nordbø, som er utdannet innen idrett og ernæring og til daglig står bak nettstedet alakaroline.no, en mat- og livsstilsblogg med fokus på en sunn og balansert hverdag.

– Det begynte med at noen venner og jeg trente styrke utendørs én dag i uken, og vi så at det ga oss fantastiske resultater. Jeg bestemte meg for at dette kunne bli noe mer og invitere flere spreke sjeler til treningen. Høsten 2014 hadde vi vårt første offisielle BootCross-event og treningsopplegget BootCross ble et faktum, sier Karoline.

I dag samarbeider hun med Elize Liljenkvist, som er utdannet innen helse og ernæring, samt er treningsinstruktør med flere års erfaring med å lede gruppetimer.

– Treningsformen er funksjonell fordi vi bruker hele kroppen, både kjernemuskulatur og balanse blir satt på prøve. Ved tradisjonell styrketrening i apparater vil hver enkel muskel isoleres under trening og du får ikke de samme utfordringene hva gjelder nettopp balansen. Etter hvert som vi bli eldre har balanse og kjernemuskulatur stor betydning for hvordan vi håndterer fysiske utfordringer, og det er derfor essensielt å vedlikeholde og forbedre disse fra ung alder og gjennom hele livet, sier Karoline.

Treningen er satt sammen av tre økter hvor alle inneholder 6–10 øvelser. Disse utføres på tid, 45 sekunder per øvelse. BootCross egner seg for både nybegynnere og godt trente nettopp fordi man arbeider på tid, så en nybegynner kan trene på samme premisser som en viderekommen. Gruppen trener uansett vær og det er ingen begrensinger på antall deltakere.

– Vi ønsker å motivere både de som allerede trener mye og de som har bestemt seg for å komme i gang. Alle er velkommen til å delta på en prøvetime gratis. En økt varer i cirka 30 minutter hvor oppvarming er inkludert. De varierte øvelsene gir et godt utgangspunkt for en gjennomtrent og allsidig kropp, som er rustet til å klare både dagligdagse og harde utfordringer, sier Karoline.

I 2015 vil BootCross Oslo arrangere treninger hver onsdag kl. 18.30 i Frognerparken, med oppmøte på parkeringsplassen ved Frognerbadet. Der har du mulighet for å gjennomføre en gratis prøvetime, og deretter kan du delta på neste treningsøkt for kr. 175. Denne prisen inkluderes i kostnadene dersom du så kjøper klippekort på seks, åtte eller ti klipp. Priser fra kr. 750.

Meld deg på her: bootcross.oslo@gmail.com

 

Karolines topp tre Odlo-favoritter!

 

 

Les også: Slik unngår du skader  Les også: Trening som virker

Les også: Bli en sterkere løper  Les også: Sterk med strikk Les også: Enkle øvelser for kontoret Les også: Ikke glem å puste

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!