GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

UTSTYR

LANGRENN

Skisko som passer for deg

Det heter at vi er født med ski på bena, men vi kommer ikke langt uten gode støvler! Det er lett å fokusere på selve skien, men skal du få maks ut av turen må også støvlene sitte bra.
Her er det du bør se etter.

Passform

Høres ut som en selvfølge, men det er lett å bli så opphengt i finesser og merker at man glemmer det enkleste av alt – støvelen skal være behagelig å ha på. Føttene våre er forskjellige, noen trenger smale støvler andre mer bredde, men uansett utgangspunkt skal du kjenne etter hvordan tærne er plassert. Står du med rette ben bør du kjenne skotuppen, mens når du bøyer knærne skal trykket mot tærne bli borte, selv om du fortsatt har kontakt med støvelen.

 

Polstring

Vær obs på alt som kan gnage og gnisse. Når du prøver støvelen med riktig sokk skal ikke foret bevege seg og skape folder, som igjen kan føre til gnagsår. Vær ikke redd for at støvelen føles litt trang i begynnelsen, kroppsvarmen din vil sørge for at den utvider seg.

 

Overdel

Skal du rusle på påsketur er det viktig at skoen isolerer og er varm og god. Skal du trene og gå raskt er vi ute etter det motsatte. Du trenger støvler som er lette, i et materiale som puster og sørger for at du ikke blir for varm og svett. Overdelen skal også beskytte mot snø og vann, så det er viktig at de har en vanntett membran. Går du mye i løssnø kan det være smart å investere i gaiters, en kalosje som beskytter mot fukt.

 

Hælspenne

Hælspennen skal fordele trykket jevnt over hælpartiet og sørge for at skoen blir komfortabel å bruke. Sjekk at spennen sitter skikkelig.

 

Binding

Sjekk under støvelen at den passer til bindingen din. I dag brukes stort sett to systemer NNN3 – New Nordic Norm fra Rottefella og SNS system – Salomon Nordic system.

Les også: Optimaliser spillelistene dine

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!