GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

MOTIVASJON

SØVN

Sov deg i form

 

FOR DEG SOM LIKER Å TRENE!

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

Alle vet at restitusjon er viktig for å yte maksimalt. Men det holder ikke bare å hvile, du må sove også. Og søvn hjelper for så mye!

Restitusjon er en viktig del for å oppnå knallform. Du skal selvfølgelig trene riktig og spise sunt, men du trenger også hvile. Kroppen trenger tid til å ta seg inn etter en hard økt. Men med hvile mener vi ikke bare å sitte med bena høyt eller rusle en restitusjonstur, noe av det viktigste du kan gjøre er å sove! Riktig mengde søvn er viktig på flere områder, både når det gjelder ytelse og vektreduksjon.

 

Vokter vekten

Lite søvn kan føre til problemer med å holde vekten. Hovedårsaken er hormonet kortisol. Høyt kortisolnivå fører til at du føler deg sulten, gjerne på noe søtt, og at du spiser mer enn du trenger. Denne typen mat påvirker igjen insulinet som øker, og sørger for at blodsukkeret skyter i været. Er du trett synker også motstandskraften din, og det er lettere å fall for fristelser du normalt ville klart å stå i mot.

 

Styrker immunforsvaret

Søvn styrker immunforsvaret og sørger for at du holder deg frisk og skadefri.

 

Optimaliserer økten

Dersom du er trøtt og sliten sier det seg selv at du ikke vil klare å gjennomføre en optimal treningsøkt. Delvis går det på at kroppen ikke har fått den restitusjonen den trenger, dels handler det om konsentrasjon og viljestyrke – begge deler minker når du ikke har fått nok søvn.

 

Tren i søvne

Mens du sover får musklene tiden de trenger til å bygge seg opp og bli enda sterkere og mer utholdende enn de var før trening. Disse timene er svært viktige når du skal bygge formen steg for steg.

 

Les også: Trim uten trening

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!