GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

KOSTHOLD

Smarte kosttilskudd

Omega-3

D-vitamin

Multivitamin

Ingen kosttilskudd i verden slår et sundt og variert kosthold og fornuftig livsstil, men bruker du dem som nettopp tilskudd, kan de gi en god effekt – både i hverdagen og på trening.

Til hverdagen

De fleste eksperter kan si seg enige i at disse tre kosttilskuddene er bra for deg, og hjelper til å holde deg frisk og rask.

 

Omega-3

Omega-3-fettsyrer minsker risikoen for en rekke sykdommer, blant annet hjerte-karsykdommer og diabetes. Det virker blodfortynnende og stabiliserer blodsukkeret, det styrker immunforsvaret og leveren. Flere undersøkelser viser også at det er godt for hjerneaktiviteten vår. Kroppen vår danner ikke selv Omega-3, så med mindre du spiser mye fet fisk er det smart å ta det som et tilskudd.

 

D-vitamin

Tidligere var det ikke så stort fokus på D-vitamin, og det var stort sett noe som kun ble anbefalt som tilskudd til eldre. Den siste tiden har det derimot blitt større fokus på vitamin D. Nye studier viser at vi alle har godt av tilskudd av dette solskinnsvitaminet. Spesielt her langt mot nord, hvor halve året er preget av snø og mørke er det viktig med påfyll. D-vitamin styrker immunforsvaret og har også en forebyggende effekt på noen kreftformer, hjerte-karsykdommer og diabetes. D-vitamin hjelper også kroppen å ta opp kalsium.

 

Multivitamin

For de fleste som har et sunt og variert kosthold, med mye fisk, frukt og grønt, er det ikke et stort behov for ekstra tilskudd av vitaminer, er du likevel i tvil om du får i deg nok, skader det ikke å ta en multivitaminpille for å tette alle hull. Vitamindosen du får i deg er ikke stor og kan aldri erstatte sunn mat, men fungerer greit som et sikkerhetsnett.

Ekstra til deg som trener:

Hvis du trener mye og intensivt, for eksempel til maraton, trenger kroppen litt ekstra energi og hjelp til restitusjon. Tilskudd av D-vitamin, Omega-3 hjelper mot stive og støle muskler. Kalsium hjelper mot syreoverskuddet som kommer fordi kroppen frigjør syre under trening.

Magnesium kan også hjelpe på syrebalansen og også motvirke kramper i leggene. Magnesium hjelper kroppen til å ta opp kalsium, zink og D-vitamin, og kan hjelpe for å få sove.

Er du i tvil bør du også sjekke om du har nok jern. Jern vil blant annet styrke immunforsvaret og motstandskraften mot infeksjoner.

D-vitamin

Omega-3

Kalsium

Magnesium

Jern

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!