GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

REISE

10 TIPS FOR TRENING PÅ FERIE

Slik trener du på ferie

Gleder du deg til ferien, men frykter for formen? Fortvil ikke!

Det er ikke vanskelig å lure inn litt aktivitet – selv om reisefølget ditt ikke deler din treningsentusiasme.

1. Løp på sightseeing

Snør på deg joggeskoene og bli kjent med området ved å løpe deg en runde. Her slår du to fluer i en smekk: du får både oversikt og en god treningsøkt! Kanskje finner du noen gjemte perler på utflukten?

 

2. Undersøk og planlegg

Utforsk treningsmulighetene ved destinasjonen i forkant. Finn ut om det er treningsrom på hotellet eller treningssenter i nærheten. Ofte arrangerer hotell diverse treningstimer eller yogaklasser for gjestene sine. Se etter alternative måter å oppleve området på; som arrangerte turer med kajakk, sykkel, SUP eller rett og slett til fots – eller du kan leie utstyr for å utforske på egenhånd. Bestem deg for hva du skal delta på eventuelt book i forkant, så er det mindre styr når du først har ankommet.

 

3. Lek på stranden

Sand er glimrende for trening, for det meste blir tyngre, pluss at man har det med å glemme at det er trening når man har det moro. Volleyball, fotball, badminton, sisten – bruk fantasien og finn frem barnet i deg.

 

4. Lek i vannet

Svømming er kjempegod trening. Men det er så mye annet gøy man kan gjøre i vannet. Vi snakker ballspill, surfing, dykking, SUP – det er mange muligheter. Vannet gir ekstra motstand og før du vet ordet av det har du trent i timevis. Bare husk å smøre deg godt i sola!

 

5. Tren med strikk

En treningsstrikk veier nesten ingenting og tar minimalt med plass i kofferten, og det er ingen grenser for hvor mange øvelser du kan gjøre med den. Skvis inn et par runder mens du venter på din tur på badet eller gjør noen øvelser ved bassengkanten. Du finner fem strikkøvelser som trener hele kroppen her

 

6. Tren om morgenen

Hopp i det umiddelbart, så har du resten av dagen fri til å kose deg – med enda bedre samvittighet. Morgentrening er også spesielt gunstig dersom reisekameratene dine ikke deler ditt aktivitetsbehov. Da er det unnagjort, og dere kan legge opp resten av dagen sammen.

 

7. Bestem deg i forkant

Planlegg hvor aktiv du skal være før du reiser og vær realistisk, ikke overdriv. Ingenting er verre enn å sløse bort verdifull ferietid med dårlig samvittighet for at du tenker at du burde ha trent mer. Legg en plan og bestem deg for at det er mer enn nok!

 

8. Bruk bakker og trapper

Disse finner du overalt og er genialt til intervalltrening. Med intervall kan du få høy treningseffekt på kort tid, da bruker du ikke så mye av dagen heller. Les mer om intervalløkter her

 

9. Kroppsvektstrening

Her er du ikke avhengig av utstyr eller særlig plass. Klassikere som pushups, situps, hangups, burpies, planken og utfall kan du gjøre overalt. Og som sagt – du trenger ikke en timelang økt for at det skal ha effekt! Du finner ekspertens fem favorittøvelser for å trene hele kroppen uten utstyr her

 

10. Senk ambisjonene

Husk: Du har ferie! Alle økter behøver ikke være lange eller med like høy intensitet. Du kommer langt med litt aktivitet.

 

LES OGSÅ: Energikick i Los Angeles

LES OGSÅ: Sykkelferie i Oregon

LES OGSÅ: På to hjul i vinåkeren

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!