GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

MOTIVASJON

Slik finner du treningsgleden

Sliter du med motivasjonen?
Hører du alle fortelle begeistret om treningen sin, mens du selv gruer deg til hver økt? Ikke gi opp, treningsglede er for alle!

Få ting er mer frustrerende enn å høre folk fortelle om hvor glad de er i å trene, hvordan dagen blir ødelagt hvis de ikke får lagt inn den daglige løpeturen eller sykkeløkten, mens du selv jubler innvendig hver gang du har en gyldig grunn til å droppe treningen. Er du i startfasen og enda ikke har etablert treningen som en del av hverdagen, får de fleste høre at de bare skal holde ut noen uker, så vil alt gå lettere, kroppen blir avhengig av treningen og du kommer til å glede deg til hver gang du snører på deg skoene. Dette er en sannhet med modifikasjoner. Ja, kroppen vil etter hvert venne seg til- og «kreve» trening, mentalt vil du innarbeide fast trening som en vane og du vil kose deg mer og mer med treningen jo bedre du mestrer aktiviteten. Likevel – at alt dette skal skje på et par, tre uker er ikke gitt. Kroppen og hodet er forskjellig fra person til person. Det finnes ingen fasit på hvor fort nettopp du innarbeider vanen, eller hvor fort du går fra å glede deg til dusjen etterpå, til å glede deg til selve treningen. Men det som er sikkert er at du ikke må gi opp, den gode følelsen kommer til alle, før eller senere, så lenge du klarer å etablere treningen som en vane.

«Husk også at alle har dårlige dager. Selv toppidrettsutøvere har dager hvor treningen er tung og lite fornøyelig.»Husk også at alle har dårlige dager. Selv toppidrettsutøvere har dager hvor treningen er tung og lite fornøyelig. Alle opplever tilbakeslag i formen etter skader, sykdom, ferier eller andre ting som setter deg tilbake i treningen. Aksepter det. Tillat deg selv å ha dårlige dager og juster målene, dersom du av ulike grunner har måttet gå ned på treningen i en periode. Det viktigste er at du opprettholder vanen som en etablert del av gjøremålene dine.

En annen svært viktig del av å etablere treningsglede og treningsvaner, er at du faktisk driver med noe du liker. Hater du å gå på ski, er det ikke et poeng å prøve å gjøre langrenn til din treningsform. Det er også viktig å finne ting som passer livsstilen din. Jobber du mye overtid eller har barn som tar opp det meste av tiden på kveldene, kan det være lurt å ikke binde deg opp til saltimer, hvor du har liten fleksibilitet i forhold til tidspunkt.

Tenk gjennom hva du liker, vurder hva du har tid til når, legg en plan og gjennomfør den – og før eller senere kommer den store treningsgleden også til deg!

Her finner du noen punkter du kan ha i bakhodet mens du er i startfasen!

 

+ 10 TIPS

  1.  Husk, du er din egen beste motivator og heiagjeng!
  2.  Tenk positivt. Fokuser på de gode tingene ved treningen. Etter hvert kommer disse tankene av seg selv, men i starten må du være med å drive dem.
  3.  Sett deg realistiske mål. Spesielt i starten trenger du oppturene ved å kjenne at du når målene dine og mestrer øvelsene.
  4.  Tillat deg å ha dårlige dager. Du kan ikke perse hver gang.
  5.  Skjer det endringer i helse eller livsstil, juster treningen slik at den passer de nye forutsetningene.
  6.  Fokuser på de positive ringvirkningene av treningen – du blir sterkere, slankere, sover bedre, bygger viljestyrke osv.
  7.  Etabler treningen som en vane. Jo bedre det er innarbeidet som en del av hverdagen, jo mindre trenger du å tenke, og jo enklere blir det å gjennomføre.
  8.  Ikke gi opp selv om du synes det er et slit de første ukene. Det tar tid å innarbeide vaner.
  9.  Sørg for å ha ordentlig utstyr. Det trenger ikke være rådyrt, men skal fungere godt. Ikke ødelegg løpeturen fordi du løper i utslitte joggesko.
  10.  Gled deg over fremgangen. Selv små delmål utgjør etter hvert stor forskjell!

 

Les også: Anja Hammerseng-Edin: Bli den beste versjonen av deg selv

Les også: Aleksander Gamme: Skal – skal ikke

Les også: Nils Wærstad: Langløp er for alle!

Les også: Tren deg smart!  Les også: Trim uten trening

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!