GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

MOTIVASJON

MOTIVASJON

Skal – skal ikke?

Nytt år, nye muligheter. Men så var det dette med faktisk å gjøre det. Motivator og eventyrer Aleksander Gamme gir deg noen av sine beste tips for hvordan du får bakenden i gir.

– Alt starter med en tanke. Og der stanser det også dessverre for mange. Men det er fullt mulig å gjøre virkelighet av drømmen. Still deg selv noen kontrollspørsmål: Hva betyr denne drømmen for deg? Hva hindrer deg egentlig?

  Aleksander Gamme (38)Eventyrer, foredragsholder og NRK-profilMeritter: Blant annet multisportsekspedisjon til Dronning Mauds Land, besteget ruten «Suser gjennom Harryland» i Trollveggen midtvinters, verdens lengste skitur frem og tilbake til Sydpolen uten etterforsyninger, Las Vegas på langs, verdens første tandemsykkeltur gjennom Sahara, besteget Mt Everest og flere av verdens høyeste fjell, og mye annet.TV: Drømmeturen (NRK), Ut i naturen: Aleksander Gamme på verdens lengste skitur (NRK)Bøker: Ekspedisjonsboka (2012)12 turer med trøkk (bidragsyter, 2012)Tøffe turer med trøkk (bidragsyter, 2010)10 turer med trøkk (bidragsyter, 2008)Turer med trøkk (bidragsyter, 2006)www.gamme.noFølg Aleksander på Instagram på @aleksandergamme Foredragsholder, motivator og NRK-profil Aleksander Gamme (38) har et utall hårete, imponerende og noen rakt ut pussige prestasjoner bak seg. Han har besteget Mount Everest og en rekke andre av verdens høyeste fjell, guidet flere krysninger av Grønland, syklet tandemsykkel gjennom Sahara, klatret Trollveggen midtvinters, basehoppet i Dronning Mauds land og er utdannet safariguide i Sør-Afrika.

I 2012 havnet han i Guinness rekordbok for verdens lengste soloskitur da han gikk til Sydpolen og tilbake uten etterforsyninger. For å nevne noe. Han kan derfor en hel del om dette med å gjøre drømmer til virkelighet. Om det er å bestige Everest eller fullføre en femkilometer – her er noen av hans beste råd og høflige, men bestemte spark i rumpa.

  • Hvor viktig er dette egentlig for deg? Vær ærlig med deg selv. Å sette seg et mål og faktisk gå for det, handler alltid om prioriteringer. Det bør være verdt det hvis du skal bruke tid og krefter på det. Hvis det virkelig er viktig for deg, er det også lettere å gjennomføre det som skal til.
  • Skriv en liste over de hindringer og utfordringer som står mellom deg og prestasjonen. Ofte lar vi oss stanse eller overvelde av helheten. Ta for deg hvert punkt og plukk fra hverandre utfordringene du har, og skriv ned mulige løsninger. Da vil det hele se mer oversiktlig ut, og det vil være enklere å gjøre en totalvurdering og så legge en plan. Antagelig vil du også oppdage at det er en del bekymringer du kan eliminere.
  • Bestem deg for å gjøre det. Når du først har bestemt deg finner du alltid en vei.
  • Tro at det er mulig for deg å gjøre det. Skriv det på en lapp og heng det på veggen slik at du ser det hver dag. Begynn å si det høyt til deg selv. For at det skal være mulig må du først tro at det er mulig.
  • Hvis du synes det er vanskelig å se mulighetene, snu på det og argumenter i stedet for hvorfor det er umulig.
  • Informer dine nærmeste. Det er viktig å ha støtte hjemmefra for å kunne ha full konsentrasjon om det du ønsker å oppnå. Mange mål krever tid borte fra hjemmet, og da er det avgjørende at de nærmeste er i ditt hjørne. Det blir også enklere å gjøre de små grepene i hverdagen når du ikke behøver å forsvare og forklare dem hele tiden.
  • Bidra til konkret fremdrift. Gjør én ting hver dag som bidrar mot målet. Sett datoer for små milepæler, og ta deg selv og dine egne deadliner på alvor.
  • Finn en medsammensvoren du jevnlig kan diskutere fremdriften med. Det kan være sparket i rumpa du trenger for å komme i gang eller motivasjonen og  inspirasjonen du trenger for å holde det gående.
  • «Hadde jeg bare vært yngre», sier mange. Vel. Det er du ikke. Men om ti år vil det også være fristende å bruke en slik unnskyldning. I dag er du ti år yngre enn om ti år. Logisk sett er det altså nå du bør gjøre det, ikke vente til helsa skranter. Alder behøver heller ikke tale imot deg. Ofte tar du klokere valg og utnytter tiden bedre enn da du var yngre. Å kjenne seg selv godt og ha erfaring fra noen kniper har også sine fortrinn.

 

Husk: Det er ikke verden rundt deg som skal gjøre noe med drømmen din. Det er det bare du som gjør.

 

Går du også med en ekspedisjonsfarer i magen, les Aleksander Gammes prisbelønte «Ekspedisjonsboka» (Larsforlaget, 2012) og hold deg inspirert og oppdatert på www.gamme.no

 

 

 

Les også: Slik går du langløp med hodet

Les også: Nils Wærstad: – Langløp er for alle!

Les også: Tonje Melheim Næss: Få livet i balanse

Les også: Optimaliser spillelistene dine

Les også: Anja Hammerseng-Edin: Bli den beste versjonen av deg selv

Les også: Aleksander Gamme: Skal – skal ikke

Les også: Trim uten trening  Les også: Sov deg i formLes også: Thomas Stordalen: Verdens vakreste utfordring

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!