GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

TRENING

TOPPTUR

Rett teknikk for toppturer

Tormod Granheim elsker å klatre høyt og kjøre fort ned igjen. Mount Everest er bare en av toppene han har besteget, for så å ta skiene fatt ned. Her er hans beste tips for å forbedre teknikken til neste topptur.

 Tormod GranheimEventyrer, forfatter, fotograf og foredragsholder.Mest kjent for verdens første skitur utfor Mount Everests 3km høye nordvegg. Han har også klatret og kjørt ski fra fjellene Mauna Kea, Mauna Loa, Chimborazo, Cotopaxi, Cho Oyu, Muztagh Ata, Kuksay Peak og Aconcagua. Han har norsk fartsrekord til topps på mange fjell, inkludert Mount Everest (24 timer) og har reist med sivflåte over Atlanterhavet. Er snart i mål med å bestige samtlige av de 82 toppene på over 4000 meter i Alpene.Bøker: På ski fra Everest, Spor.Les mer:tormodgranheim.nettblogg.nowww.tormodgranheim.comInstagram: tormod_granheim Øve, øve, øve

– Jeg synes ofte det virker som toppturentusiastene har færre høydemeter kjørt på én sesong enn jeg har på en langhelg. Da tenker jeg på de som er veldig glad i å gå opp – og formålet er å være ute på en tur. For dem tror jeg det er et godt tips å kjøpe et heiskort og kjøre litt på ski av og til, for selv om de først og fremst ønsker kombinasjonen av tur og ski, vil det gi dem mye mer erfaring i det å kjøre nedover, de vil bli mer robuste, vil beherske flere fører, beherske høyere fart, og de vil rett og slett vil ha det morsommere. Alt kan deles i å utføre selve aktiviteten, og i det å forberede seg og trene. Jeg løftet jern før jeg klatret Everest. Jeg gjorde ikke det fordi jeg er så innmari glad i å løfte jern.

På samme måte ser jeg for meg at mange toppturentusiaster ikke er så glad i å kjøre heis. Men jeg tror de har godt av det. Du ser ofte at mange sliter med å kjøre på ski, og det er ingen grunn til å slite med å kjøre på de skiene som er på markedet i dag, de er veldig lettkjørte, da er det treningen det skorter på.

 

Armene

Det enkleste man kan forbedre er armene. Dels fordi vi har veldig god motorikk i hendene, vi bruker dem jo hele tiden, vi ser hvor de er og vi kan veldig lett gjøre noe med plasseringen av dem. Det andre er at når de er lavere, da er tyngdepunktet vårt lavere – og da er alt bedre i skikjøring. Alpin racing er jo utgangspunktet vårt, og der tror jeg at proffene vil ha de lange stavene for å stake fart ut fra starten, de tre sekundene de tjener betyr så mye for racet at de er villige til å holde ut med de lange stavene hele resten av turen. Se på randonee-utøverne – de har gått helt bort fra teleskopstaver og over til langrennsstaver. De trenger de lange stavene på vei oppover, og så kan de holde ut med dem på vei nedover. Men det er dårligere. Det er bedre å kjøre med litt kortere staver. Så hvis stoppeklokka ikke går, synes jeg man skal kjøre med kortere staver og få ned tyngdepunktet.

«Du ser ofte at mange sliter med å kjøre på ski, og det er ingen grunn til å slite med å kjøre på de skiene som er på markedet i dag, de er veldig lettkjørte, da er det treningen det skorter på.»Få armene forover – det optimale er at de er ganske strake mens de er rettet både forover og nedover.

Du skal sette staven i underlaget og svinge rundt staven, og hvis staven er høyt oppe, blir du mye lettere dratt ut av balanse enn hvis den er lenger nede. Når du har kjørt rundt staven og du skal kjøre videre, skal den bare falle bakover, håndleddet skal bøye seg, og du er ferdig med svingen. Hvis staven er langt oppe, klarer du ikke bøye håndleddet, så da blir du vridd rundt hele staven så hele kroppen henger med. Da har du ødelagt svingen, mistet balanse og rytme – og du bør skamme deg.

 

 

Posisjon på skiene

Det kan virke skummelt for en nybegynner å stå midt over skiene framfor å lene seg bakover, fordi det går fortere. Men det er faktisk lettere å kontrollere skiene når du har opparbeidet en viss hastighet. Når du har vekten forover blir det også enklere å svinge fordi svingen alltid starter ved fremste skitupp. Så når du lener deg bakover, mister du denne muligheten til å styre skiene skikkelig.

 

«Få armene forover – det optimale er at de er ganske strake mens de er rettet både forover og nedover.»Bruk skiene ordentlig

Sålene på skiene er motoren og stålkantene er bremsen – lær deg å bruke dette skikkelig. Det er en forutsetning at du har skikkelig utstyr – og at du tar skikkelig vare på det ved jevnlig å glide sålen og slipe stålkantene, slik at du får maksimalt ut av utstyret. Ligg på skjær i svingene og bruk hele sålens glideflate når du skal opparbeide fart. Ikke vær redd for at glidede ski blir for raske, dersom du ikke gjør det, er det som å kjøre med håndbrekket på, og uten skarpe stålkanter spiller det ingen rolle hvor god du er teknisk.

 

Tenk som en motorsyklist

Du skal alltid ha vekten på den skien som til enhver tid ligger nærmest dalbunnen. Len deg inn i svingen som en motorsyklist samtidig som du presser ytterste kne ned mot bakken, slik at beinet blir vinklet svakt som en V mot underlaget.

 

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

TORMODS FAVORITTURER:

Senja – sammen med hele nærområdet; Lyngen, Kvaløya, Lofoten. Akkurat der oppe er det en tendens til at sola står lavt og det er et omskiftelig vær, og det skaper sammen med havet, en veldig tilknytning til havet. Og fjellene er lavere. Hvis det er store fjell står de ofte lenger fra hverandre, mens lave fjell står tett på hverandre. Da får du effekten av at du bruker en telelinse og presser dem sammen i virkeligheten. Summen av det er sterke inntrykk og veldig vakkert. Men det er ikke nødvendigvis et pudderhull.

Chamonix – uten tvil best for skikjøring. Men der må du stå opp før de andre, være i heisen først, og være fornøyd med én tur. Til gjengjeld har du en heis som går opp til 3842 meter, opp Aguille du Midi og så kan du kjøre ned Vallée Blanche, som er to mil på en isbre omgitt av 4000 meterstopper, rød granitt, blå is og ofte veldig blå himmel, særlig tidlig på året. Slutten av januar er ideelt tidspunkt. Vanligvis har det kommet en del snø da, men det er fortsatt relativt tidlig på vinteren, så det er litt kaldere og snøen er litt mer crispy.

Les også: TOPP MED topptur!

Les også: 5 tips for topptur!

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!