GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

TRENING

SYKLING

Rett restitusjon etter sykkeltrening

Harde sykkeløkter krever mye av kroppen. Slik sørger du best for å restituere deg og gjøre deg klar for ny trening etter en hardøkt.

Gi kroppen næring

Jo hardere du har trent, jo viktigere er det å få i seg næring eter trening. Sørg for å drikke godt og få i deg proteiner og karbohydrater rett etter trening – helst innen 20 minutter. I denne perioden trenger næringsstoffene lett inn i musklene. Har du ikke tid eller mulighet til et fullverdig måltid, sørg i alle fall for å få i deg en energibar, en banan eller lignende.

 

Hev bena

For å hjelpe blodsirkulasjonen kan det være effektivt å legge deg på ryggen med bena hevet opp mot en vegg. Bare fem minutter gjør susen. Selvfølgelig er det også en glimrende unnskyldning for å ta en pause på sofaen med bena høyt!

 

Massasje

Har du en snill kjæreste som orker å gi bena en liten massasje er det helt topp. Har du mulighet til et varmt bad, virker det også lindrende på ømme muskler. Bruk gjerne en skrubbvott eller klut og masser leggene med sirkelbevegelser.

 

Restitusjonstrening

Dagen etter en ordentlig hardøkt, er det en fordel å ta en lett treningstur. Turen skal ikke være på mer en 30-40 minutter og du skal ikke presse deg. Bruk lette gir og la det være en hyggelig ”rulletur”, hovedsaken er å øke blodsirkulasjonen i støle muskler.

 

Bruk treningsdagbok

Uansett trening er det smart å notere hva økten har inneholdt. Ikke bare skriver du ned hvor langt og fort du har syklet, men du kan ta med omstendighetene rundt, vær og føre, hva du spiste underveis, puls, sov du godt natten før, hvilke metoder bruker du for å restituere deg. Alt er med på å gjøre neste hardøkt enda bedre og mer effektiv, og det er lett å bla seg tilbake og sammenligne.

 

Les også: Riktig utstyr til sykkelsesongen  Les også: Ny sykkel – dette må du se etter

Les også: Rett restitusjon etter sykkeltrening

Les også: Få riktig sykkelteknikk

Les også: Trå til i vinter

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!