GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

KOSTHOLD

Nyttige nøtter

Nylig kunne vi lese at pistasjnøtter regnes som en av mattrendene i 2015. Vi velger å ikke favorisere, men slår et slag for nøtter generelt!

Nøtter hører hjemme i skapet til alle som ønsker å ha et sunt kosthold. De fungerer som snacks, mellommåltid og ingredienser i alt fra middager til bakverk. Nøtter inneholder mye fett, men det er stort sett av det sunne, umettede fettet. Det betyr at selv om du ikke bør spise ubegrensede mengder, er det ikke noe i veien for å småspise litt nøtter når sulten tar overhånd. I tillegg til det umettede fettet inneholder nøtter vitamin E, folat, jern, zink, kalsium, magnesium og fiber – i tillegg til mye protein, noe som gjør det ekstra viktig i et vegetarisk kosthold.

Opplysningskontoret for frukt og grønt anbefaler at vi oppbevarer nøtter i kjøleskapet, for at de skal holde seg best mulig, lengst mulig.

Som nevnt er nøtter fine å bruke som små mellommåltider, både fordi de er næringsrike og metter godt, men vi kan også bli flinkere til å bruke dem i de daglige måltidene våre. Bruk nøtter i frokostblandingen, ha litt hakkede nøtter over havregrøten og bruk nøtter i salaten til lunsj. Du kan også bruke nøtter sammen med mye spennende tilbehør til middagsretter.

Her kommer noen eksempler på oppskrifter med deilige nøtter.

 

Asparges med nøtter (4 pers)

Asparges tilberedt sammen med nøtter, spennende, veldig godt og en anelse  eksklusivt. En rask og enkel rett som garantert vil falle i smak, enten som en forrett eller ved siden av for eksempel kylling, biff eller laks.

 

Ingredienser:

1 bunt grønn frisk asparges

1 ss sesamolje

10 stk grovhakkede valnøttkjerner

2 ss grovhakkede pistasjnøtter

4 ss revet parmesan

Litt nykvernet pepper

 

Fremgangsmåte:

  1. Skjær aspargesen i biter som deretter ristes i varm panne.
  2. Ha i grovhakkede nøtter  det siste minuttet.
  3. Dryss nyrevet parmesan over rett før servering.

 

 

Spisskålsalat med vannmelon og pistasjnøtter (4 pers)

Ny og fin spisskål er like god rå i salater som kokt. Denne salaten er både frisk og  god, og også veldig sunn, siden den kombinerer vitaminbomber som kål, paprika,  sukkererter og nøtter. Nyt den som egen rett eller ved siden av for eksempel  grillet svinefilet eller kylling.

 

Ingredienser:

1 stk spisskål

1 stk rød paprika

100 g sukkererter

8 stk tomat

1 båt vannmelon

1 ss grovhakkede pistasjnøtter

 

Dressing:

4 ss sitronsaft

2 ss honning

3 ss mild olivenolje

salt og pepper etter smak

 

Fremgangsmåte:

  1. Strimle spisskålen fint.
  2. Rens og skjær paprikaen i små terninger, strimle sukkerertene, del tomatene i to  eller fire.
  3. Plukk ut evtentuelle frø i vannmelonen og skjær fruktkjøttet i terninger.
  4. Bland alt.
  5. Visp sammen dressingen og hell den over salaten.
  6. Dryss pistasjnøtter på toppen.

 

Les også: Detox med supermat Les også: Rensende oppskrifter

Les også: Drikker du nok?  Les også: Er sjokolade bra?    Les også: Spis deg frisk  Les også: Spis deg vakker  Les også: Supertrening  Les også: Tid for egg  Les også: Mat før morgentrening

Les også: Riktig kosthold for deg som trener mye

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!