GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

TRENING

SYKLING

Unngå nybegynnerfellene

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

Sykling er en glimrende sport enten du vil kjøre løp eller bruke sykkelen for å komme i form, men se opp for klassiske oppstartsfeil.

 

Utstyret

Det er lett å bli ivrig når du står i butikken og skal gå til anskaffelse av sykkel og utstyr. Men husk – hvis du er i startfasen trenger du ikke en sykkel til 25 000 kr. Du kan trygt halvere prisen og fortsatt få en glimrende sykkel til trening. Etter hvert, når du har kommet ordentlig inn i treningen kan du vurdere hva du trenger og hva som passer best for deg fremover; liker du best å kjøre i terreng, er landeveisløp din ting, vil du satse på å kjøre ritt eller trives du best på tur? Først da har det en hensikt å eventuelt oppgradere utstyret.

 

Hard start

Det er moro å sykle og det er lett å trå til fra første tråkk. Problemet er at om du ikke er vant til å sykle eller ikke er spesielt godt trent er det lett å brenne alt kruttet første halvdel av turen, og så vingle utslitt hjem. Bruk første tredjedel til å varme opp i et greit tempo, den neste tredjedelen bruker du til å finne en fin rytme, når du kommer til siste tredjedel kan du dra på. På denne måten unngår du å slite deg ut midtveis i turen, og samtidig trener du kroppen til å tåle stadig sterkere påkjenninger.

 

Skader

Ikke legg ut på langtur i nytt utstyr! Dette kan skape ubehageligheter og i verste fall sår og blemmer. Husk også å ikke overvurder kroppen, er det lenge siden sist du syklet er det greit å ikke overdrive de første turene, og søk hjelp dersom du får plager. Generelt er sykling ganske skånsomt for kroppen, men man skal ta kroppens signaler på alvor.

 

Kjør forsiktig

Har du fulgt Tour de France-sendingene på tv har du sikkert hørt om de uskrevne reglene når du sykler, spesielt i gruppe. Lytt til erfarne syklister, oppfør deg fornuftig og ikke lat som du er spesialist før du har vært med noen turer.

 

Fyll opp

Sørg for nok næring både før, under og etter trening. Hvis turen varer over en time med god intensitet bør du ta noen slurker drikke hvert tiende minutt og noen biter å spise hvert kvarter.  Sørg også for godt påfyll når økten er over.

 

Les også: Riktig utstyr til sykkelsesongen  Les også: Ny sykkel – dette må du se etter

Les også: Få riktig sykkelteknikk  Les også: Rett restitusjon etter sykkeltrening

Les også: Trå til i vinter

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!