GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

MOTIVASJON

LENA CHRISTENSEN

Lek deg i superform

«…nå har jeg begynt å bruke treningsdagboken til GO+, så jeg skriver ned hva jeg gjør, og jeg ser det er et veldig godt hjelpemiddel!»

Er du lei av faste, kjedelige treningsrutiner? La deg inspirere av Lena Christensen – trebarnsmoren som leker seg til superformen!

 Lena ChristensenInstagram: @fitnessgirl84Facebook: Fitnessgirl84 Lena Christensen bor på en liten øy på Vestlandet, jobber som kroppsøvingslærer, har tre barn – og nesten 20 000 følgere på Instagram. Lena har nemlig gått totalt opp i Calisthenics og Street Workout, og benytter hvert ledige øyeblikk til å leke seg til superform.

Være seg å ta noen push-ups mens hun venter på bagasjen på flyplassen, markløft med et veltet tre hun kommer over i skogen eller pull-ups i skuret mens hun venter på bussen – den kreative lekingen har fått henne i kjempeform! Dette lar stadig flere følgere seg fascinere, motivere og inspirere av.

Litt forenklet kan man si at Calisthenics er kjent som styrketrening med egen kroppsvekt som motstand, isolerte øvelser som sit-ups, push-ups og pull-ups som trenes gjennom tradisjonelle sett og repetisjoner. Street Workout brukes når man setter sammen ulike Calisthenics-øvelser til kombinasjoner. Som konkurranseform er Street Workout én av de raskest voksende på verdensbasis.

 

Tente treningsgnisten

Lena er en foregangsfigur for hvordan det er mulig å ta tak i eget liv. Hun har nemlig aldri egentlig vært spesielt aktiv eller atletisk. I 2009 hadde hun tre små barn, studerte fullt og jobbet natt – hun var sliten, manglet energi og trente ikke. Så begynte hun å studere kroppsøving, og da hun fikk jobb som lærer ønsket hun å være et godt forbilde for elevene og kom i gang med litt trening selv.

Men det var først i 2013, etter et kurs med Calisthenics-guru Lasse Tufte, at hun virkelig ble bitt av treningsbasillen.

– Han tente én gnist i meg innen kroppsvektstrening. Jeg likte så godt at det var enkelt å gjennomføre fordi man kan gjøre det overalt. Nå er det blitt en livsstil. Jeg er hele tiden på let etter et sted å leke og måter å utfordre meg selv på. Ser jeg et tre finner jeg måter å leke i det. Det handler om å se mulighetene rundt seg, sier Lena.

Lena holder 22 timer kroppsøving i uka og har altså tre barn på seks, åtte og ni.

– Hvordan finner du tiden?

– Har man en hektisk hverdag, må man være tilpasningsdyktig og lete etter tid. Ikke alle øktene er like harde, men en eller annen form for trening blir det hver dag.

 

Treningsdagbok

Lena har ikke fulgt program eller faste skjema for å komme i form, og mener det kan være både fordeler og ulemper med det.

– Jeg kunne sikkert fått hurtigere progresjon om jeg hadde fulgt program, men for meg handler det om å gjøre det jeg har lyst til der og da. Men nå har jeg begynt å bruke treningsdagboken til GO+, så jeg skriver ned hva jeg gjør, og jeg ser det er et veldig godt hjelpemiddel! Nå kan jeg gå tilbake og se hva jeg gjorde forrige gang og følge progresjonen. Jeg har ikke gjort det tidligere, men jeg synes det er veldig kjekt nå som jeg har begynt. Det er absolutt verdt det!

«Har man en hektisk hverdag, må man være tilpasningsdyktig og lete etter tid. Ikke alle øktene er like harde, men en eller annen form for trening blir det hver dag.»Lena dokumenterer også treningen gjennom sin Instagram-profil med bilder, og helst video.

– Har det gjort deg tøffere på hva du tør prøve?

– Ja, det tror jeg. Jeg har aldri vært den med best selvbilde. Tidligere løp jeg vekk fra kameraet. Jeg vet ikke hva som har skjedd underveis, men jeg tror det handler om at jeg har funnet noe jeg brenner for.

– Du viser ofte ting du jobber med, som du ikke har mestret ennå?

– Ja, det er jo litt av poenget. På mitt lille sted har jeg ikke et miljø, jeg har ingen som kan gi meg feedback. Og da er folk på sosiale medier veldig flinke til å gi råd som jeg kan jobbe videre med. Det er viktig at man ser progresjonen – ikke bare vise at «nå er jeg ferdig». Det er fint å vise at man jobber mot et mål og så – forhåpentligvis – klarer det til slutt.

– Er du blitt overrasket over hva kroppen kan få til?

– Ja, egentlig. Jeg filmer jo mye, og jeg tror det hjelper meg til å pushe meg selv. Jeg tror det er både negativt og positivt med sosiale medier og deling, for det er mye snakk om kroppspress. Men det kan være motiverende både for en selv og andre, og det har faktisk gitt meg selvtillit . Jeg ser at jeg kan. Det gir mye å tørre å se seg selv, tørre å dele litt, tørre å få litt tilbake – både kritikk og positiv tilbakemelding.

 

Riktig fokus

Gjennom den knallharde treningen har Lena selvfølgelig fått en enormt sterk og muskuløs kropp, men hun er veldig opptatt av at treningen ikke handler om utseende.

– Det er så mye fokus på kroppspress. Jeg tror man fort går lei hvis man trener for å holde vekten eller for å se bra ut. Jeg får mange spørsmål om hva jeg spiser, men jeg fokuserer ikke på å bygge kropp. Trening er min fritid. Kroppen min kommer fordi jeg trener, men mitt fokus er å ha det gøy, se muligheter, lære noe nytt, utfordre meg selv – det gir meg motivasjon. Jeg prøver å spise sunt, men det må ikke bli sånn at man ikke kan kose seg. Alt må være en balanse – jeg skal ha det gøy og ha en sunn livsstil, men også leve et vanlig hverdagsliv.

 

Lenas motivasjon:

 • Å lære kroppen å gjøre nye ting.
 • Å jobbe hardt for å få til noe nytt.
 • Å pushe meg selv og finne nye måter å gjøre ting på.
 • Å ta en pause hver dag og bare fokusere på treningen min.

 

Hvorfor Calisthenics/Street Workout?

 • Det egner seg for alle.
 • Passer til et hektisk liv fordi det kan gjøres overalt, når som helst.
 • Det er spennende – det er ingen grenser for hva du kan lære kroppen.
 • Det er gøy – øvelsene er uendelige og endeløse, bare fantasien setter grenser.
 • Øvelsene kan brukes til å trene hele kroppen eller spisses for enkelte muskler.
 • Det er et veldig inkluderende og raust miljø.
 • Det er gratis.

 

Lenas tips

 • Det handler mindre om tid og mer om prioritering. Jeg kobler av når jeg trener, da er jeg i min egen verden og klarer å legge alt annet på hyllen.
 • Det handler om interesse. Finn det du brenner for, da er det lettere å finne tid og motivasjon.
 • Pakk treningsbagen dagen før.
 • Avtal med noen hvis du er avhengig av at det er sosialt.
 • Ikke tenk at du må trene så lenge og så mye hver gang – litt hjelper mye.
 • Ikke sette deg for høye mål.
 • Glede seg over de små fremskrittene.
 • Ofte er det å få på seg tøyet og komme seg i aktivitet, en seier i seg selv.
 • Lek mer!

 

Les også: Tonje Melheim Næss: Få livet i balanse

Les også: Cecilie Ystenes: Bruk hodet oppfyll drømmen

Les også: Thomas Stordalen: Verdens vakreste utfordring

Les også: Optimaliser spillelistene dine  Les også: Topp trening hjemme

Les også: Aleksander Gamme: Skal – skal ikke

Les også: Nils Wærstad: Langløp er for alle!

Les også: Trim uten trening  Les også: Sov deg i form

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!