GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

UTSTYR

Kle deg smart i kulda !

Det har vært kaldt over hele landet i vinter, men ikke la det stanse deg fra å kose deg ute! Her er rådene for hvordan du skal kle deg når gradestokken viser blått.

 Cecilie Torgunrudmarkedssjef, Ulvangwww.ulvang.noInstagram: @ulvang_vierull Naturen er en eneste stor lekegrind om vinteren, men mange lar seg skremme av kulda. Men det er sant at: Det finnes bare dårlige klær.

– Vinteren i Norge er lang og til tider veldig kald, og mange fryser gjennom hele sesongen. Det er helt unødvendig. Ved å ta noen enkle grep kan man bygge opp bekledningen slik at man holder seg god og varm og kan ha fantastiske dager ute selv i bitende kulde, sier markedssjef hos ullspesialist Ulvang, Cecilie Torgunrud.

Cecilie gir deg rådene for hvordan du skal kle deg fra innerst til ytterst, fra topp til tå, for å holde på varmen – og gleden – i vinter.

Innerst: – Start med ullundertøy innerst, slik at varmen ikke ledes vekk.

Midterst: – Ta på deg et nytt lag utenpå undertøyet. Dette gir ekstra isolering og holder på den dyrebare kroppsvarmen. Dersom det er veldig kaldt eller du ikke skal bevege deg så mye, trenger du et tykkere lag med ull.

Ytterst: – Det ytterste laget skal håndtere vær og vind, så det bør være pustende, vind- og vannavisende som beskytter deg fra ytre nedkjøling. Laget skal også holde på varmen som skapes mellom lag 1 og 3.

Nederst: – Ull er i særklasse når det gjelder å absorbere fukt og du bør bytte til tørre og rene sokker ofte. Start med en tynn ullsokk innerst og ta en frottert, varmende sokk utenpå. Dette gir både isolasjon og varme, og det forhindrer gnagsår. Bruk derfor sko det er plass til en ekstra sokk i – da danner det seg et varmende luftlag i skoen. Ullsåler i skoene hindrer også nedkjøling fra underlaget.

Øverst: – Bruk lue! Når det er -4°C mister du 50 prosent av varmen i kroppen gjennom hodet. Og pust gjennom nesen eller gjennom et skjerf eller buff. Sitter du helt i ro i –18°C, kommer 25 prosent av varmetapet fra varm utpust og kald innpust.

På hendene: – Fingre og tær er de første stedene man begynner å fryse dersom resten av kroppen er kald. Bruk tre lag med votter på hendene når det er veldig kaldt og du skal bevege deg lite. Start med ettersittende ullvanter innerst, så romslige ullvotter og ytterst har du vindvotter.

 

Les også: Ull til gullpriser

Les også: Utstyr til hjemmetrening

Les også: Utstyr til utforsykling

Les også: riktig utstyr til sykkelsesongen

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!