GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

UTSTYR

KLATRING

Klatreutstyr for nybegynneren

Klatring er fantastisk trening for hele kroppen, og det skal ikke så mye til for å komme i gang. Her er en oversikt over det grunnleggende utstyret.

Du får stort sett leid alt nødvendig utstyr på klatresentrene, for en relativt rimelig penge, men dersom du ønsker å gjøre klatring til en fast aktivitet, lønner det seg fort å investere i det grunnleggende utstyret.

Klatresko: Det første du bør kjøpe. De formes etter føttene dine og det er lettere å lære seg å klatre med egne sko, for du lærer etter hvert friksjon mellom gummi og tak, hvor mye du kan stå på tuppen – rett og slett skoens funksjon. Klatresko skal være trange, slik at man ønsker å ta dem av seg når man ikke klatrer. En basic sko er til utendørsbruk er relativt tverrstiv, til innendørsbruk kan de være litt mykere, for da står man på mer definerte og større fottak. Kjøp så det føles trangt, litt trangere enn komfortabelt, men ikke så ille at man ikke orker tanken på å klatre dem inn. Spesielt hvis man har liten toleranse for trange sko i utgangspunktet. Så kan heller neste par være litt trangere.

 

 

 

 

Klatresele: Velg gjerne en som er behagelig å henge i, som vil si at den er godt polstret og gjerne ikke har regulerbare lårløkker.

 

 

 

 

 

 

 

Karabin: Feste mellom sele og taubrems.

 

 

 

 

 

 

 

Taubrems: Det er lurt å starte med en dynamisk sikringsbrems, og lære den grundig og godt. Den bruker man både innendørs og utendørs, til alt fra sikring til rappellering.

 

 

 

Kalkpose: Det å gli på takene er en ubehagelig følelse, så det gjelder å få mest mulig friksjon mellom fingre og klatretak. Med pose rundt livet kan du fylle på ved behov.

 

Kalk: Inne starter de fleste med kalkball, men det aller beste er en kombinasjon av flytende kalk som underlag og kalkball oppå. Ute er løskalk det overlegent beste.

 

Eksperten:Jacob NormannDaglig leder ved Vulkan Klatresenter,
senteret til Kolsås Klatreklubb, en av landets største klatreklubber.
Adresse: Maridalsveien 17C, 0178 Oslo.www.vulkanklatresenter.no

Les også: Klatreutstyr for den viderekomne  Les også: Ordbok for klatreren

Les også: Utstyr til hjemmetrening

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

 

FOR DEG SOM LIKER Å TRENE!

Eksperten:

Jacob Normann

Daglig leder ved Vulkan Klatresenter,
senteret til Kolsås Klatreklubb, en av landets største klatreklubber.

Adresse: Maridalsveien 17C,

0178 Oslo.

www.vulkanklatresenter.no

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!