GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

TRENING

Det er det mest selvfølgelige av alt, likevel er det de færreste av oss som gjør det riktig. Lær deg å puste riktig.

Ikke glem å puste

Er det noe en skulle tro kom naturlig er det pusteteknikk, men dessverre slurver de fleste av oss med nettopp åndedragene. Tar du deg tid til å rette opp pusteteknikken vil det både øke lungekapasitet og blodsirkulasjon, dette vil igjen gi mer energi og styrke core-muskulaturen og kroppsholdningen.

De fleste har vel hørt at vi skal puste med magen, mens vi likevel har en lei tendens til la pusten stoppe opp i brystkassen. Her har du en øvelse som vil hjelpe deg til å ta ordentlige magedrag, og som hjelper deg å fokusere på pusten i alle retninger. Husk, når du trekker pusten ordentlig skal det kjennes både foran, bak og i sidene.

 

Slik gjør du:

  1. Plasser begge hendene rundt midjen. Du skal under ribbena, der det er mykt. Tommelen skal være bak, mens resten av fingrene ligger foran og trykker litt inn i det myke.
  2. Slapp av i skuldrene og fokuser kun på å puste dypt.
  3. Når du puster inn skal du kjenne at fingrene presses litt ut. Når du puster ut skal du kjenne at hendene lukker seg litt sammen igjen. Gi deg tid til å puste ordentlig ut hver gang.
  4. Vær ekstra oppmerksom på om det skjer noe med tommelen bak – det skal det. Legg også merke til hvordan ribbena følger med i bevegelsen.
  5. Fortsett så lenge du har tid, og til det dype åndedraget kommer helt naturlig.

 

Les også: Trening som virker  Les også: Bedre med riktig teknikk

Les også: Slik unngår du skader  Les også: Bli kvitt muskelkramper

Les også: Gå deg sprek  Les også: Finn din yoga

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!