GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

UTSTYR

PULSKLOKKE

Hvorfor pulsklokke?

Ønsker du treningsresultater, har du et spesielt mål du ønsker å nå – eller har du rett og slett stagnert? Da kan det være lurt å investere i en pulsklokke.

Det er veldig smart å trene etter pulsen. Pulsen viser hvor hardt kroppen jobber, og det er derfor en svært god måte å kontrollere intensiteten på treningsøktene dine. Det beste verktøyet for å holde oversikten over pulsen, er en pulsklokke.

 

5 gode grunner:

1. Ved å finne din makspuls, kan du finne pulssonene dine. Hver sone har sine treningsfordeler, som å forbedre utholdenhet, forbrenne fett eller øke din maksimale prestasjonsevne, slik at det er enkelt for deg å legge deg i den sonen som er optimal i forhold til hva du ønsker å oppnå.

Ved hjelp av en pulsklokke kan du lett følge med på hvilken sone du er i, og enkelte klokker lar deg også plotte inn hvilke soner du ønsker å trene i, for så varsle deg hvis du beveger deg utenfor sonen.

 

2. Variasjon i treningen er en viktig nøkkel til fremgang, så en pulsklokke vil gjøre det lettere for deg å være sikker på at du trener variert ved at du til enhver tid kan kontrollere hvilken sone du ligger i under hver økt. Enkelte klokker vil også kunne hjelpe deg med å lage treningsprogrammer i forhold til målsetningene din ved å sette opp «riktig» antall økter innenfor de forskjellige sonene.

 

3. Det er mye motivasjon i en pulsklokke. Øktene kan bli morsommere når du kan følge din egen trening så tett og nøyaktig, og du har et system du kan følge som du vet fungerer, fremfor å trene «på måfå». Undersøkelser viser at vi ofte trener lettere enn vi egentlig er i stand til – eller for hardt, og en pulsklokke vil passe på at du ikke sluntrer unna eller presser deg hardere enn det som er fornuftig i forhold til ditt nivå. Det er jo alltid godt å ha et «bevis» for at økta var effektiv i forhold til din målsetning.

 

4. Det er stor motivasjon i en pulsklokke fordi du tydelig vil få fremgang når du trener mer optimalt med pulssoner. Etter hvert vil du for eksempel se at du klarer å holde et høyere tempo med samme puls som du før hadde på et lavere tempo. Og hva er vel mer inspirerende enn så tydelige å se resultater!

Pulsklokken kan også måle hvilepuls, som i motsetning til makspuls er trenbar – og her vil du fort se fremgang. Jo bedre form du er i, desto mindre vil nemlig hjertet behøve å jobbe for å pumpe samme mengde blod gjennom kroppen. (link til sak om pulstrening? For eksempel ved å utheve ordet «hvilepuls»?)

 

5. Du blir bedre kjent med din egen kropp og din egen prestasjonsevne. Når du kjenner din kapasitet, blir det mye enklere å legge opp et opplegg som er hensiktsmessig for akkurat deg og dine forutsetninger.

Du vil også kunne disponere kreftene bedre for eksempel i et løp fordi du ut ifra pulsen vil kunne beregne hva du bør ligge på i snitt for å få et gitt resultat, hvilken puls du bør starte med for å unngå å gå for hardt ut, og hvilken puls du bør ligge under for å unngå opphopning av melkesyre.

Ved å bli klar over hvordan pulsen din er til vanlig, vil du også lettere kjenne om du er i ulage. Hvis du for eksempel presser på, men ikke får pulsen opp på det vante nivå, kan det tyde på at kroppen trenger hvile og restitusjon. Ved sykdom vil både hvilepulsen og treningspulsen være høyere enn vanlig.

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!