GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

TRENING

God strekk

Det hjelper kanskje ikke mot stølhet, men ikke hopp over tøying etter trening likevel.

I følge en artikkel i British Medical Journal kan forskerne nå konkludere med at tøying før og etter trening verken er skadeforebyggende eller reduserer stølhet i særlig grad. Så da føles det kanskje greit å gå rett i dusjen etter trening? Spare tid og slippe å tyne allerede trette muskler. Vel, nei. Ikke skulk minuttene med strekk likevel. Du vil kanskje ikke bli mindre støl dagen etter, men uttøyingen hjelper for mye annet, først og fremst balanse og bevegelighet.

Forskning viser at spesielt tøying av hofter, knær og ankler forbedrer balansen med hele 11 prosent. Grunnen til dette ligger i at tøyingen får musklene til å arbeide finmotorisk i stedet for grovmotorisk.

God balanse og bevegelighet i alle ledd, er en fordel nesten uansett hvilken idrett du driver med. I tillegg vil strekkingen kunne hjelpe mot hverdagsplager som stiv nakke eller vonde skuldre, som for eksempel oppstår ved mye stillesitting foran skjerm på jobb. Så neste gang du er ferdig med en treningsøkt, legg inn noen minutter til slutt og ta deg tid til litt tøy og strekk. Det er en fin måte å roe ned etter en tøff økt, og det gjør deg garantert godt!

 

Les også: Skli deg i toppform  Les også: Trening som virker  Les også: Bedre med riktig teknikk  Les også: Slik unngår du skader  Les også: Bli kvitt muskelkramper  Les også: Finn din yoga

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!