GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

TRENING

Gå deg sprek

Å forbedre formen, forebygge sykdom og gå ned i vekt trenger ikke bety time etter time på treningssentere, blodslit på crossfit-økter eller mil etter mil på rulleski, hva med rett og slett å ta bena fatt og gå.

Det er ikke noe galt i å trene så svetten siler, løpe en mil eller tilbringe søndagen på langøkt på sykkel, men du må ikke ta del i et strengt treningsregime for å få gleden av alle fordelene ved å komme i bedre form. Det holder i massevis å gå, helst i litt over rusletempo.

Nå kommer det selvfølgelig an på hvilke målsetninger du har, trener du for Oslo Maraton vil ikke gåøktene hjelpe deg mye, men er du blant de som sliter med å finne tid til trening, jobber deg tilbake fra en skade eller ønsker å begynne en opptrapping av formen, men uten å dra på for mye i starten, finnes det ikke noe bedre enn å gå. Du trenger ikke annet utstyr enn et par gode sko, du kan gjøre det hvor som helst og når som helst, og fordelene er de samme som ved hardintensitet-trening, bare på et mer moderat nivå.

«Tre timer rask gange i uken, altså mindre enn en halvtime om dagen har vist seg å kunne redusere risikoen for hjerteproblemer hos kvinner med hele
30–40 prosent.»
Ønsker du at gåingen skal monne litt som trening betyr det at du må sette opp tempoet, vi snakker ikke om en rusletur i parken med kaffekopp og skravling. For at det skal ha effekt må du litt opp i tempo, sånn at pulsen øker og du kjenner du blir varm. Til gjengjeld skal det ikke mer til enn en rask tur på 30 minutter om dagen for at du raskt vil merke forbedring på både kropp og helse. Tre timer rask gange i uken, altså mindre enn en halvtime om dagen har vist seg å kunne redusere risikoen for hjerteproblemer hos kvinner med hele 30–40 prosent.

Etter hvert som du kan ta i mer kan du velge om du vil øke tempoet og for eksempel bruke staver (nordic walking), du kan legge inn noen strekninger med løping, eller kanskje du heller vil gå lengre turer. Resultatet er uansett en sterkere kropp, bedre helse og mindre overvekt. Snakk om å få mye for lite!

 

Hvorfor gå?

  • Det bygger muskler, spesielt i lår, legger, baken og magen.
  • Det øker forbrenningen og hjelper å regulere vekten slik at du unngår overvekt og sykdommer som diabetes type 2.
  • Det styrker utholdenheten, det vil si hjerte og lunger, noe som igjen forebygger hjerte- og karsykdommer.
  • Det forbedrer fleksibilitet og koordinasjon.
  • Det gir mer energi og senker stressnivået.
  • Det hjelper på søvnproblemer.
  • Det belaster ikke skjelettet like mye som for eksempel løping.
  • Det er så lett!

 

 

Les også: Bedre med riktig teknikk

Les også: IKKE Glem å puste

Les også: trening som virker

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!