GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

MOTIVASJON

Finn tid til trening

Sliter du med å finne tid til trening i en travel hverdag?

Her er 10 tips for å få skvist det inn.

1. Bruk transportetappene

Gå, løp eller ta sykkelen til og/eller fra jobb, eller når du skal hente eller levere i barnehage. Ha treningstøy, skift og toalettsaker stående på jobb, slik at det er enkelt å få det til.

 

2. Vær forberedt

Ha alltid treningsbagen stående pakket og klar, så dersom du plutselig får ånden over deg er det minst mulig ork. Det er også tidsbesparende, så har du knapt med tid får du mest mulig tid til selve økten.

 

3. Ha snacks tilgjengelig

Det hender man kan tenke seg å trene mellom slagene, men så er man sulten, har lavt blodsukker, lite energi og orker ikke. Ha snacks som frukt, energibarer og nøtter  liggende så du lett kan fylle på, for eksempel på jobb, slik at du kan stikke rett på trening.

 

4. Skriv treningen inn i kalenderen

Ta treningen på alvor som enhver annen avtale. Skriv det inn i kalenderen slik at hvis det dukker opp andre ting, ser du at du er opptatt og du må planlegge rundt det. Og gjør treningsavtaler med andre – da er det vanskeligere å droppe dem.

 

5. Hopp i det

Husk det gamle slagordet: «Hadde gått og trent med en gang du begynte å tenke på det, hadde du vært ferdig nå». Det er utrolig hvor mye tid man sløser bort på å lure på om man skal trene, og plutselig rekker man det ikke. Ikke tenk – bare gjør det!

 

6. Tren hjemme

Er dørstokkmila lang, tren hjemme! Det finnes massevis av øvelser du kan gjøre uten utstyr eller du kan investere i noen enkle hjelpemidler – det trenger ikke være kostbart for å være effektivt. Les mer om hjemmetreningsutstyr her

 

7. Bruk lunsjen

En god del arbeidsplasser har treningsrom, eller bruk nærområdet og gå eller løp deg en tur, så får du frisk luft på kjøpet. Mange arbeidsgivere er positive til at de ansatte trener og kan være fleksible hvis man ønsker å skyve litt på dagen for å få til en økt – sjekk hvordan reglene og stemningen for det er der du jobber. (Les mer om enkle strikkøvelser du kan gjøre på kontorplassen din her

 

8. Bruk hverdagen

Du har jo klassikerne – ta trappen i stedet for heisen, parker et stykke unna så du må gå litt lenger, hopp av bussen et stopp for tidlig. Men bruk også fantasien: Handleposene fungerer fint som vekter, ta en kjapp step-økt på en benk, en stein eller et par trappetrinn – lek generelt mer. Les om å leke seg til superformen her

 

9. Senk ambisjonene

Hvis du sliter med i det hele tatt å komme på trening, husk at du ikke må løpe maraton hver gang. Litt er mye bedre enn ingenting, og alle økter trenger ikke være like omfattende eller lange. Del det opp i biter du klarer å svelge. Det finnes også en rekke app-er med korte, effektive økter – helt ned til fem minutter! Fem minutter har man som regel tid til å skvise inn.

 

10. Finn favorittaktiviteten

Bruk tid på å finne frem til det du synes er gøy. Det er jo åpenbart, men det er mye enklere å finne tid til trening hvis man gleder seg. Og det er så mye forskjellig å velge mellom; det som passer for vennene dine kan være pyton for deg – og omvendt. Ikke vær redd for å prøve forskjellige ting. Det er så verdt det når du finner aktiviteten som gjør at du stormer til trening selv på travle dager!

 

Les også: Overskudd i vintermørke

Les også: få livet i balanse

Les også: lek deg i superfoRm

Les også: trim uten trening

Les også: D hjelper!

Les også: Ikke glem å puste

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!