GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

TRENING

PERSONLIG TRENING

Følg PT-drømmen

Har du vurdert en utdannelse innen trening? Hva stopper deg?
En PT-utdannelse passer for alle – enten du ønsker det som yrke eller for personlig vekst.

Utdanningsansvarlig Line Nilssen Holm og markeds- og salgskoordinator Martine Tuv, hos SAFE Education.Tenke det, ville det – men gjøre det! Går du med kribling i magen, men kvier deg for å ta steget? Det er mange grunner til at folk synes det kan være skummelt å gi seg i kast med en PT-utdannelse.

– Spørsmålene vi oftest får er: Vil jeg passe inn? Er jeg for gammel? Hvordan foregår det hele egentlig? Vi får telefoner daglig av folk som sier «jeg har vurdert det lenge, men er usikker på om det passer meg», sier Martine Tuv, markeds- og salgskoordinator hos SAFE Education, én av landets ledende aktører innen utdanning av personlige trenere, gruppetreningsinstruktører og kostholdsrådgivere.

«Det er mange som tenker på det, men så er det det siste puffet man trenger for faktisk å gå over dørstokken og gjøre det.»– Det de ikke vet, er følelsen de vil sitte igjen med når de er ferdig. Det vi ser mest av, er at gruppene blir utrolig sammensveiset, uansett alder.

– Det er mange som tenker på det, men så er det det siste puffet man trenger for faktisk å gå over dørstokken og gjøre det, sier utdanningsansvarlig Line Nilssen Holm.

– Det er nok mange som går utenfor komfortsonen når de melder seg på. Det ser vi på aldersspennet – det er folk fra 20 til 60. Det viktigste er at du er interessert i trening. Vi prøver å tilrettelegge for at det hele skal være minst mulig skummelt. Selv var jeg langt utenfor komfortsonen da jeg skulle ta PT-utdannelsen min – jeg var nervøs for hva jeg gikk til og hvilket kunnskapsnivå jeg hadde fra før. Men jeg fant raskt folk der på mitt eget nivå og hadde det utrolig gøy. Kunnskapen jeg sitter med nå er jeg veldig takknemlig for, både med tanke på personlig utvikling og for å hjelpe andre.

 

«Hele 90 prosent av elevene hos SAFE Education går rett ut i jobb etter endt utdanning.»Passer for alle

Folk med alle typer bakgrunn tar fatt på PT-utdannelsen. Noen har mengder av treningserfaring bak seg, noen er relativt ferske. Noen ønsker å gjøre en helomvending i yrkeslivet, andre ønsker kun å endre sin egen livsstil. Noen ønsker å bruke kunnskapen aktivt ut mot andre mennesker, noen tilegner seg den for sin egen eller for familiens del.

Felles for dem alle er at de er glade i trening – og at de er ganske så engstelige på dag 1.

– Uansett om man har to år eller 15 år med trening bak seg – alle er nervøse når de begynner. Undervisningsmetodene våre er basert nettopp på at alle er forskjellige og har forskjellig bakgrunn. Og vi tar hensyn til at folk er på ulikt nivå, forsikrer Line.

– Alle har forskjellige måter å lære seg ting på, så vi ønsker å bruke flest mulig sanser i undervisningen – noen synes det er lettest å følge med på tavla, noen får med seg det meste ved å følge med på foreleser som kan forklare, mens andre må praktisere for å forstå. Vi ser det som en fordel at vi har mindre klasser med én hovedlærer gjennom hele utdanningen for at elevene skal få en tettere oppfølging, men også for å ufarliggjøre det litt. Det skal ikke være skummelt å snakke høyt i klassen, for man kjenner læreren og man kjenner de andre elevene.

– Det kommer inn lærere som er eksperter på de spesifikke områdene, men studentene har én hovedlærer de kjenner godt, som gjør en helhetlig vurdering ved slutten av utdanningen, det gir nok en trygghet for mange.

Hele 90 prosent av elevene hos SAFE Education går rett ut i jobb etter endt utdanning.

 SAFE EducationNordens ledende og største utdanningsorganisasjon for PT-er, gruppetreningsinstruktører og kostholdsrådgivere.24 års erfaring.Hovedkontor i Sverige (SAFE Norge har hovedkontor i Oslo).90 % får jobb rett etter fullført utdanning.EHFA-godkjent (European Health and Fitness Association).Finansieringsmuligheter ved delbetalinger.Les mer på safe-education.no – Man hører ofte at bransjen begynner å bli mettet, men vi opplever at bransjen skriker etter mer, sier Martine.

– Vi kontaktes av de store aktørene, som Sats Elixia, Evo, Sterk, Sprek & Blid, og de er konstant på utkikk etter folk med god kompetanse og utdanning.

 At vi har så høy andel elever som går rett i jobb har nok med å gjøre at vi har den mest praktiske utdannelsen. Hos oss er det «learning by doing». Det er et praktisk yrke, og det setter vi fokus på. Vi er trygge på det vi kan tilby, alt er lærerstyrt, over 200 timer, og de som går ut herfra har masse praktisk undervisning bak seg. Det blir jo selvfølgelig en hektisk periode, men utrolig lærerikt.

 

Les også: Topp trening hjemme

Les også: Ekspertens favorittøvelser

Les også: Slik unngår du skader  Les også: Trening som virker

Les også: Bli en sterkere løper

Les også: Sterk med strikk

Les også: Enkle øvelser for kontoret

Les også: Ikke glem å puste

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!