GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

TRENING

TRENING MED STRIKK

3 enkle øvelser for kontoret

Stillesittende kontorjobbing, gjerne foran skjerm, er drepen for kroppen. Men heldigvis skal det ikke mye til for å bedre situasjonen, og en treningsstrikk hjelper deg langt på vei. Her er noen enkle og effektive øvelser du kan gjøre hvor som helst, når som helst.

Fem minutter er alt du trenger for å gjøre disse enkle øvelsene, og belønningen er stor! Dette forebygger alminnelige «kontorskader» som musearm og rygg- og skulderplager. Øvelsene krever heller ikke stor plass og treningstøy, men kan lett gjøres i kontorlandskap – i kjole eller dress. Og når du først er i gang, ikke glem å ta en liten runde til kaffeautomaten og tilbake, kroppen trenger å bevege seg litt, helst hver time.

Øvelse 1: W

Stå med senkede skuldre, overarmene og albuene inntil kroppen og med strikken mellom hendene. Roter armene ut til hver sin side slik at de ender i en W, uten å heve skuldrene. Skvis skulderbladene sammen, men unngå å ta ut bevegelsen i korsrygg.

  • Gjør 10–15 repetisjoner.
  • Trener: Skuldrene(bakside) og øvre/midtre rygg. Tøyer brystmuskler og fremside skuldre.

Øvelse 2: «T»

Hold armene horisontalt og strakt ut foran deg med strikken mellom hendene, senk skuldrene. Dra strikken ut til hver side til armene former en «T». Skvis skulderbladene sammen. Pass på ikke å heve skuldre og behold en naturlig svai i korsrygg gjennom hele øvelsen.

  • Gjør 10–15 repetisjoner.
  • Trener: Skuldrene(bakside) og øvre/midtre rygg. Tøyer brystmuskler og fremside skuldre.

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

Øvelse 3: Bueskyting

Tvinn hver ende av strikken rundt hver hånd. Hold den ene armen strak foran deg og dra den andre armen bakover som om du spenner en bue.  Få med skulderbladet og se gjerne etter armen du spenner buen med. Da får du i tillegg bevegelse i nakken. Bytt arm.

  • Gjør 10–15 repetisjoner  begge armer.
  • Trener: Skulder og skulderbladstabilitet.

 

Espen Calmeyer Hanssen

Eier og daglig leder ved Atlet Fysio og fysioterapeut og fysisk trener for Norges Paralympics-utøvere.

www.atletfysio.no

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!