GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

REISE

USA

Energikick i Los Angeles

Los Angles har mer å by på enn superstjerner og glam. Rydd plass til treningstøy i kofferten og gjør deg klar for en aktiv ferie under palmene!

Los Angles har alt, også når det gjelder trening. Her finner du de nyeste trendene, de kuleste treningssentrene, og uansett hva du ønsker å trene er det enkelt og godt tilrettelagt. Få steder er det mer behagelig – og mer moro – å legge opp til en aktiv ferie enn nettopp her.

LA er en bilby, med unntak av deler av Santa Monica, trenger man en bil. Det er en stor by og du må regne med å kjøre noen kilometer for å komme fra sted til sted, men det er oversiktlig og enkelt, så ikke vær redd for å kjøre. Men selv om californierne er glade i bilen sin betyr ikke det at de tilbringer tiden på baken, tvert i mot – er det én ting som går igjen overalt i byen er det treningsglede og et veldig fokus på sunn livsstil.

Det sies på fleip at en hver servitør i Los Angeles drømmer om å bli skuespiller, det er nok en sannhet med modifikasjoner, men det er ingen tvil om at dette er drømmenes by fremfor noen. En del av drømmen er det sorgløse, friske og sunne livet. Derfor vil du også se folk som trener overalt i byen, enten det er på de lange gang-og sykkelveiene langs stranden i Santa Monica, i Stillehavsbølgene, eller på et av de mange treningssentrene.

Ønsker du å ta del i aktivitetene har du mange muligheter, sykling, rollerblades, løping eller annen kondisjonsidrett kan du drive med overalt. Vi er spesielt glade i den lange strandpromenaden. I tillegg til å være glimrende for alle typer utholdenhetsidretter (inkludert rulleski, men regn med å bli lagt merke til), er det så mye å se på at økten går som en lek. Langs Venice Beach kan du se kraftkarene- og kvinnene, løfte vekter i utendørs treningsstudioer, ved Santa Monica-pier har du strandliv som du kjenner det fra Baywatch, og hele veien kan du nyte asurblå bølger og høye palmer. En ekstrabonus er selvfølgelig at du etter endt økt kan avslutte med uttøying på stranden og et dypp i Stillehavet!

Dersom du liker mer organiserte aktiviteter kan du kaste deg på drop-in timer på treningssentre eller kjøpe deg noen timer med en PT. Bor du på et større hotell vil de kunne hjelpe deg med tips over hvor du kan trene og aktiviteter i nærheten, kjøp av klippekort, bestille timer osv. Har du ikke har en resepsjon tilgjengelig er det bare å rusle inn på nærmeste senter og spørre der. På sentrene kan du trene alt fra yoga til dans, eller kanskje du foretrekker spinning? Prøv for eksempel Soul Cycling på Sunset Boulevard. Dette er en ny form for spinning som også inkluderer vekter, og med musikk i fokus. En hardøkt for kroppen som gir deg bøttevis med energi!

Etter økten kan du legge veien innom legendariske hotell Chateau Marmont, som ligger tvers over veien. Vi anbefaler en klassisk Bellini før middag, mens du titter over solbrillene for å sjekke hvilke superstjerner som har tatt turen innom akkurat denne kvelden.

Er du i California står utendørsaktiviterer i sentrum, de gode mulighetene for kondisjonsidretter er nevnt, men det er også andre muligheter, alt fra klatring til golf er lett tilgjengelig – og så vannsport, selvfølgelig! «Surfing USA», sang Beach Boys, og det er bare å kaste deg ut i bølgene! Uansett om du er helt fersk eller har surfet masse vil du finne alt fra gode instruktører til nye favorittsteder. Også annen vannsport som kiting, kajakk, svømming og vindsurfing er stort i California – og selvfølgelig sandvolleyball. Som med alt annet her i byen er mulighetene mange, og opplegget tilpasses deg og dine behov.

Når du er ferdig med dagens trening bytter du ut treningstøyet med sandaler og sommerantrekk, og vips er du klar for å nyte bylivet. Enten du foretrekker bohemsk luksus i Santa Monica, jetsetliv i Hollywood eller luksushippi-tilværelsen på Venice Beach – her finner du garantert noe som faller i smak!

Er du i byen for første gang må du selvfølgelig oppleve alle de kjente turistattraksjonene, som Walk of Fame, Hollywood-skiltet, Universal Studios osv. Men ikke glem at byen har så mye mer å by på. Finn deg en strandkafe og se solen gå ned i bølgene, spis pizza på Sunset Plaza og titt på superstjernene som kjører forbi – kanskje slår en av dem seg ned på nabobordet. Dra på shopping i vintagebutikkene langs Melrose Avenue, eller hva med å sette av en ettermiddag til kino og shopping langs Third Street Promenade. Og apropos kino, gå ikke glipp av utendørskino på Santa Monica Pier, film blir ikke bedre enn i kombinasjon med popcorn og stjernehimmel!

 

 

FAKTA:Reise: Både Norwegian og SAS har rimelige ruter til Los Angeles. Reiser du utenom høysesongen kan du få billetter helt ned i kr 1300 en vei.Bo: Luksus og historie får du på The Beverly Hills Hotel, laid-back stil og kult design på Hotel Mondrian eller romantikk på lille Channel Road Inn –  mulighetene er enorme! Synes du prisnivået på hotell i byen blir for høyt, sjekk ut for eksempel Airbnb, her er det mange muligheter for bra overnattingssteder. OBS! Byen er stor, så hvis du drar for første gang er det smart å bestemme seg for hvilket område av byen du ønsker som base og finne overnatting her, og heller kjøre til de andre stedene du vil besøke.Natteliv: Byen er full av barer og klubber for en hver smak. For historie, prøv noen av de legendariske klubbene som Whiskey a Go Go eller The Viper Room. For trendy og urban atmosfære, finn din favoritt langs Third Street Promenade i Santa Monica, eller sjekk utvalget i Venice Beach – bare sørg for å styre unna de verste turistfellene.Hva trener du: Her er det bare fantasien som setter grenser. Vil du gjøre det enkelt, skal det ikke mer til enn shorts og joggesko, så har du alt du trenger. 

 

Les også: Vinterens tøffeste skidestinasjoner Les også: Pudderparadis

Les også: Sykkelferie i Oregon

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!