GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

 

FOR DEG SOM LIKER Å TRENE!

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

VANN

De siste årene har det vært stort fokus på at vi skal drikke mye vann, men vet du hvor mye du egentlig trenger? Og er det bare vann som gjelder?

Drikker du nok?

Kroppen består av cirka 60 prosent vann. Gjennom dagen tappes vi for omtrent to liter vann, og da regner vi ikke med det som forsvinner under trening. Det sier seg selv at dersom du trener ofte og relativt intenst vil du miste mye ekstra væske, siden svette er kroppens måte å kvitte seg med overskuddsvarme.

«For å kunne yte maksimalt må kroppens væskebalanse være i orden.»For å kunne yte maksimalt må kroppens væskebalanse være i orden. Det betyr at du både må erstatte det naturlige væsketapet på 1 ½–2 liter, pluss drikke både før, under og etter trening, for å erstatte det ekstra tapet.

For å opprettholde væskebalansen holder det ikke med noen vannglass innimellom, 2 liter er mer enn man tror. Det kan være lurt å ha med en vannflaske både på jobb og når du slapper av, og sørg for å tømme den opptil flere ganger.

En viktig ting å huske på er at følelsen av å være tørst ikke er en god pekepinn på når du skal drikke. Vi føler oss ofte ikke ordentlig tørste før væsketapet er betydelig. Du føler også at tørsten er slukket før væskebalansen er oppnådd, så det gjelder å drikke både før og etter du føler deg tørst.

Husk at når du trener jevnlig bør du også drikke andre ting enn vann, for eksempel melk og appelsinjuice. Melk gir mye kalsium og proteiner, velg gjerne lette varianter. Appelsinjuice (ikke konsentrat) inneholder mye
C-vitamin, som igjen er med på å øke opptaket av jern i kornprodukter. Men selv om du tar noen glass av andre drikker, er det først og fremst vann som gjelder som tørstedrikk. Glem det aldri.

 

Les også: Er sjokolade bra?  Les også: Mat før morgentrening

Les også: Nyttige nøtter  Les også: Spis deg frisk  Les også: Spis deg vakker  Les også: Kosthold for deg som trener mye  Les også: Supertrening  Les også: Tid for egg

 

 

FOR DEG SOM LIKER Å TRENE!

Bestill her!

KOSTHOLD

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!