GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

UTSTYR

SUP

Dette trenger du til SUP

SUP – eller Stand Up Paddling – har tatt oss med storm de siste årene. Og det er ikke så mye som skal til før du er i gang!

Brett

Som nybegynner er det veldig greit med allroundbrett. De er stabile og passer til de fleste formål – åpent hav, innsjøer, elver, fjorder og i små surfebølger. Volum og bredde er din venn som fersking, og øker som regel etter tyngden på den som skal bruke det. Pass på at brettet har en god bærestropp – det gjør det litt mer håndterlig å transportere mens du vender deg til det.

Det finnes også mindre stabile racingbrett som er smalere og lengre, og det finnes kortere brett til å surfe på bølgene med, som har mindre oppdrift og passer dårlig til flatt vann. Man kan også gjøre yoga på SUP-brett – da trenger man et ganske stort, bredt og stabilt brett.

Du kan få brett som er oppblåsbare, som er veldig greit både å bære med seg og oppbevare.

 

Åre

Den skal være slik at når årebladet står i bakken ved tærne dine og du strekker armen avslappet opp over hodet, skal du kunne legge håndflaten på toppen av håndtaket. Det finnes justerbare årer hvis man ønsker å ha en på deling, eller du får kjøpt åre som er nøyaktig tilpasset din høyde. Jo lavere vekt og jo stivere, desto mer kostbar – de beste får du i karbon kappet til din lengde. Men for en nybegynner holder som regel glassfiber eller aluminium.

 

Leash/ankelstropp

Du har sikkert sett surfere bruke det: Den ene enden er festet i brettet og den andre i ankelen. Den har to funksjoner: det hindrer brettet i å forsvinne fra deg dersom du skulle falle i vannet, og den sørger for at du er festet i noe som flyter dersom noe skulle skje.

 

Bekledning

Man blir fort vant til SUP, så mange kan etter kort tid padle i vanlig treningstøy da brettene stort sett er veldig stabile og det skal litt til før man faller av ved vanlig bruk.

Om sommeren er det selvsagt deilig med badetøy, så du kan hoppe uti og kjøle deg ned når det passer, mens det om vinteren er våtdrakt/tørrdrakt som er tingen.

 

Redningsvest

Når du holder på med vannaktiviteter, er redningsvest alltid en god idé!

 

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!