GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

KOSTHOLD

SUPERMAT

Detox med supermat

Føler du deg stinn etter julefråtsingen, eller ønsker du rett og slett å starte året med blanke ark og en nyrenset kropp? Vi har superdetox-oppskriften!

Supermatekspertene Marte Sæthre Berg og Caroline Wergeland Makholm står bak den anerkjente supermatserien I am Pure, og er levende opptatt av en økologisk og naturlig livsstil. Her er deres beste forslag til detox med supermat:

– Detox handler om å sette kroppen i stand til å lege seg selv. En detox-kur vil rense kroppen din og gi deg mer energi, vakrere hud, blankere hår, sterkere negler og strålende øyne. En sunn helse innvendig vil synes på utsiden. Du vil også merke at du får bedre konsentrasjon, immunforsvaret blir sterkere, og at du rett og slett føler deg friskere! Baserer du kostholdet på supermat i tillegg til sunne, gode og ferske råvarer (helst økologiske), har du et godt utgangspunkt.

Kroppen vår blir daglig belastet av stress og kommer i ubalanse på grunn av dårlig kosthold og lite søvn. Dette kan føre til helseproblemer, både fysisk og mentalt. Ved å gå over til et kosthold som er rensende, og proppfult av næring vil kroppen kunne re-starte seg selv og du har muligheten til unngå det vi kaller livsstilssykdommer.

En sunn detox anbefaler vi å gi litt tid, helst én til to uker. Dersom du aldri har gjort en detox før og ikke allerede går på supermat, anbefaler vi å starte på hvetegress og én av algene først (spirulina eller chlorella). Du får kjøpt startpakke med hvetegress og spirulina i nettbutikken til GO+. Når du har tatt disse et par ukers tid, kan du begynne på detoxen – før om du føler du er klar for det. Du vil føle deg noe slappere under en detox, så ikke å ha altfor stressfulle dager anbefales.

 

Hvordan gjøre seg klar:

 • Fyll kjøleskapet ditt med friske, helst økologiske, grønnsaker .
 • Reduser/kutt ut inntak av kaffe, svart te, alkohol, sukker, chips og kaker.
 • Ha hurtigmikseren klar!
 • Unngå for tung trening og mosjoner gjerne lett i stedet, da kroppen jobber hardt.

 

Dette skal du sørge for å få i deg under kuren:

 • Te. Forskjellige teer med urter, gjerne brennesle og diverse detox-teer.
 • Mineraler og Himalaya-salt. Dette renser kroppen for tungmetaller. Ved daglig bruk bidrar det til å rense blod og vev, og også til å stabilisere PH-verdien i kroppen din. Sur kropp er en kropp som lett blir syk!
 • Hvetegress. Dette avgifter kroppen på en skånsom og god måte.
 • En høykvalitets Omega 3-olje og extra virgin kokosolje. Kroppen må få tilført fett for å avgi fett. Mange av giftstoffene fra kjemikalier lagres i fettet i kroppen. Du kan rett og slett se på det som et oljeskift!
 • Alger. Spis enten spirulina eller chlorella. Disse inneholder mer næring enn noe annet, samt at de er sterkt utrensende for både lever og nyrer. Lever og nyrer har en stor jobb under en detox, så det er veldig viktig å hjelpe dem med å utføre oppgavene. Alger fjerner også tungmetaller og andre avfallsstoffer som ligger lagret i kroppen vår og skaper ubalanse. Bytt gjerne mellom disse algene når du er ferdig med en av algene, for å få en helhetlig rens.
 • Rå eller lettdampede grønnsaker til måltidene hvor det ikke inntas juice eller smoothies. Det gir veldig lite belastning på kroppen og er lett fordøyelig, samt at næringen blir bevart når den ikke blir kokt. De stimulerer også kroppens evne til å detoxe.
 • Spirer. En spire inneholder mye næring. Alt samlet i en liten bombe som skal gi kraft til å vokse seg til en stor plante. Dette får du nå på Meny og i andre større dagligvarebutikker.

 

Dette skal du unngå under detoxen:

Sukker

Korn

Melk

Rødt kjøtt

Soya (med unntak av litt fermentert)

Behandlet ferdigmat

 

Begrens inntak av:

Nøtter som ikke er bløtlagt

Frukt

Frø

Kaffe

Svart te

Alkohol

Røyk

 

Slik gjør du, trinn for trinn:

 • Start dagen med et stort glass vann med skvist sitron i. Gjerne ha i en liten klump med rå ingefær. Dette er for å skille ut avfallsstoffer som har samlet seg i løpet av natten. Deretter lag deg gjerne en shake/smoothie med både gress og alger. En grønn drikk, nok til at du blir mett.
 • Drikk te og masse vann i løpet av dagen.
 • Lag deg en mettende smoothie. (Kan lages på morgenen og tas med, det
 • gjør vi hver dag!)
 • Spis masse grønnsaker og salater og lag deg gjerne gode dressinger; for eksempel tapenade, pesto eller aioli.
 • Før eller etter trening lager du en grønn drikk med det du har av supermat, for eksempel den du lagde til frokost, men med tilskudd av hempprotein eller hempfrø.
 • Jevnt utover dagene kan du spise når du vil, men det MÅ være av det du har «lov» til.
 • Vi anbefaler ikke å spise for mange måltider slik at kroppen får tid til å rense og jobbe mellom måltidene.

 

Anbefalte måltider er:

Frokost, lunsj, middag, og eventuelt kveldsmat dersom du er av den sultne typen.

Under detox anbefaler vi at du kjøper deg tarmbakterier, slik at tarmen din blir bygget opp. Husk at det er her helsen din starter og sykdommene blir til. Gode tarmbakterier styrker bakteriefloraen i tarmen og du får et sterkere immunforsvar.

 

Anbefalt spiseplan:

Morgen:

 • Et glass vann med presset sitron (gjerne en bit med ingefær oppi).
 • Super detoxsmoothie (Se oppskrift under).

 

Lunsj:

 • Super detoxsmoothie (samme som frokost).
 • En god kopp rensende te (for eksempel Pukkas detox-te).

 

Middag (18–19):

 • Et godt måltid med en blanding av rå og kokte grønnsaker, eller diverse salater. Her er det bare å være kreativ! (Forslag til oppskrifter lenger nede på siden).
 • En god, beroligende te.

 

NB! Vann skal drikkes jevnt utover dagen for å rense ut avfallsstoffer som kroppen skiller ut. Drikker du ikke nok vann, kan du fort få vondt i hodet, da avfallet blir sirkulerende rundt i blodet i kroppen.

 

Les også: Ukens supermatoppskrift

Les også: Detox med supermat Les også: Rensende oppskrifter

Les også: Drikker du nok?  Les også: Er sjokolade bra?  Les også: Nyttige nøtter  Les også: Spis deg frisk  Les også: Spis deg vakker  Les også: Supertrening  Les også: Tid for egg  Les også: Mat før morgentrening

Les også: Riktig kosthold for deg som trener mye

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

 

FOR DEG SOM LIKER Å TRENE!

SHOP

GO+ Treningspakke 1

Kr 319 (ordinær pris kr 378)

Les mer

GO+ Treningspakke 2

Kr 429 (ordinær pris kr 497)

Les mer

GO+ Treningspakke 3

Kr 529 (ordinær pris kr 627)

Les mer

GO+ Treningspakke 4

Kr 629 (ordinær pris kr 746)

Les mer

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!