GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

TRENING

LØPING

5 gode grunner for at du bør finne frem joggeskoene – eller klappe deg selv på skulderen for allerede å ha gjort det.

1. Det er så lett

Å oppnå høy fart eller løpe langt er ikke noe du gjør på første tur, men det er jo heller ikke nødvendig i starten. Med andre ord, alle kan løpe, og du trenger ikke masse dyrt utstyr. Så lenge du har et par gode sko og kan sette en fot foran den andre, er du i gang! Det er billig, lett og du bestemmer selv hvor langt og raskt du skal løpe.

 

2. Løping forbrenner kalorier

Dersom du ønsker å gå ned i vekt eller holde vekten er det ikke noe som er bedre enn å løpe. Du forbrenner flere kalorier når du løper enn noe annet. For eksempel viser undersøkelser at løping på tredemølle forbrenner ca 100 kalorier mer enn trening med samme intensitet på elipsemaskin, sykkel eller romaskin.

 

3. Løping forlenger livet

All trening er bra for helsen. Nå har man selvfølgelig aldri noen garantier for at man blir 100 år, men en studie fra Danmark viser at så lite som en times løping i moderat tempo i uken, er med på å øke levetiden med over fem år. Løpingen øker oksygenopptaket ditt, øker nivået av «sunt» kolesterol, styrker ledd og muskler og ikke minst hjertet. Det er også bevist at regelmessig trening virker beskyttende mot flere kreftformer.

 

4. Det er enkelt å gjøre på ferie

Det er ikke bare i hverdagen løping er en enkel sport. Du kan gjøre det hvor som helst, når som helst. Uansett hvor i verden du skal trenger du bare et par joggesko og en shorts og så kan du holde treningen ved like. Og ikke nok med at det er bra for kroppen, det er også en super måte å få sett stedet du besøker.

 

5. Løping gjør deg glad

Hvor skal vi begynne? Ingen ting kan måle seg med følelsen når du fornøyd står i dusjen etter en løpetur. Du har god samvittighet, du har fått sortert tanker underveis, du har senket skuldrene og løpt av deg stress. Under løpeturen produseres også kroppens egne «lykkepiller», endorfiner, så humøret stiger på alle måter. I tillegg viser undersøkelser at løping er med på å holde deg ung, du styrker kroppen, får bedre holdning og mer energi.

 

God tur!

 

Derfor blir du lykkelig av løping

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!