GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

 

FOR DEG SOM LIKER Å TRENE!

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

MENTAL TRENING

Mental trening kan heve prestasjonene dine, hjelpe deg til å nå målene dine og gjøre deg rustet til å takle stress og press. RAW trening har kurset for deg som ønsker å leve ut ditt fulle potensial!

 Cecilie YstenesMentaltrener for toppidrettsutøvere, ledere og medarbeidere i næringslivet.Grunder av RAW trening AS.Forfatter av boken «Mental styrketrening».Har blant annet en MSC i Organisasjon og ledelse fra NTNU og Bachelor i psykologi.Instagram: @cecilieystenes_mentaltrener og @rawtrening – Veldig mange gir seg dessverre fordi de tenker at de ikke har det som skal til for å være på et visst nivå. Stort sett mangler du bare mentale teknikker og verktøy for å prestere optimalt, sier Cecilie Ystenes.

Cecilie er en av Norges fremste mentaltrenere, og bygger til daglig opp toppidrettsidrettsutøvere og næringslivsledere til å prestere i på skyhøyt nivå. Sammen med Ronny Døhli driver hun RAW trening, et firma som har spesialisert seg på nettopp å hjelpe folk med å nå sitt fulle potensial. To ganger i året har du anledning til å melde deg på deres fordypningskurs i mental trening, der du lærer deg nettopp teknikkene og verktøyene du trenger for bli den beste versjonen av deg selv, uavhengig av hvem du er, hva du jobber med og hva du drømmer om. Frister det? Neste kurs er rett rundt svingen! Første samling er i mars og påmeldingen er åpnet.

Gjennom det grundige grunnkurset får du en introduksjon i moderne psykologi, du lærer hva mental trening er og hvorfor og hvordan man skal bruke det. Du blir rustet til å ta grepene du trenger for å øke selvtillit, motivasjon, fokus og viljestyrke, og for å prestere optimalt i stressede og pressede situasjoner, ta tøffe beslutninger og takle konsekvenser – uansett på hvilket område, hva som er viktig for akkurat deg og hvor nettopp du måtte befinne deg i livet.

Vi har tatt en prat med Cecilie om kurset.

 

– Hvem passer dette kurset for?

– Alle typer mennesker, i alle aldre, melder seg på kurset. Dette passer for alle som har et oppriktig ønske om å utvikle seg og er klare for å bli utfordret til å utvide perspektiver, tankemønstre og adferd for å heve sine prestasjoner. Det er et kurs som krever mye av deg både i tid og innsats, så det fordrer at du er dedikert, fokusert og åpen for forandring, og at du har et genuint ønske om å jobbe hardt for å nå ditt fulle potensial.

– Hvilke grunner har folk for å melde seg på?

– Vi har alt fra topper i næringslivet til ledere i lokale bedrifter som ønsker å heve sin prestasjon, utvikle sine ferdigheter innen ledelse og forbedre sine resultater i jobbsammenheng. Det er mange som får gode karrieremuligheter av å gå her, for eksempel er det flere personlig trenere som tar dette kurset for å kunne inkludere mental trening i sin business, og vi har flere som har startet egen praksis med mental trening etter å ha gått hos oss. Det er morsomt å se hvordan folk ikke bare kjenner at de har nytte av det selv, men at de faktisk blir motivert til å kunne hjelpe andre.

– Er dette også et kurs for «vanlige» mennesker?

– Selvfølgelig! Det er mange som tar kurset for å flytte grenser for seg selv, uavhengig av hvor de grensene er, for å øke kunnskapen om hvordan psykologi kan gjøre at du kommuniserer bedre og tydeligere, både med deg selv og andre, eller som bruker det som ren inspirasjon og påfyll. Mental trening er for alle. Det handler om å være i forkant i det samfunnet vi lever i. Vi er så pålogget og bombarderes av så mye informasjon, og vi prater mye om at vi utsettes for store mengder stress og press. Uansett hvilken rolle du er i, om det er forelder, student, arbeidsgiver eller –taker, ektefelle, idrettsutøver, businesseier eller rett og slett menneske – dette kurset vil gjøre deg bedre rustet til å håndtere det tempoet vi lever i.

– Hvordan er kurset bygget opp?

– Kurset er delt inn i fem moduler, fordelt over fire samlinger à to dager. Vi underviser i dokumenterte mentale teknikker fra prestasjonspsykologi som er et «samlebegrep» for psykologi som har til hensikt å øke individers prestasjoner. Det vil være forelesninger, men så mye som mulig er lagt opp praktisk i form av diskusjoner, gode samtaler, øvelser, teamarbeid og sparringer mellom to og to. Vi har maks ti personer på hvert kurs fordi vi ønsker at de som er der skal få så god oppfølging som mulig.

– Hvem underviser på kurset?

– RAW Trening sitter på stor egenkompetanse, jeg underviser blant annet selv. Men vi henter også inn ekspertise utenfra. Vi har for eksempel hatt ledere fra politiet og næringslivet, psykologiprofessorer fra NTNU, verdenskjente mentaltrenere fra anerkjente universitet i utlandet, og personer fra RAWs egen kundeliste innen toppidretten og næringslivet.

– Hva skal til for å bli sertifisert mentaltrener?

– Det er ingen «koseklubb», som en av våre tidligere elever har uttalt, og vi holder sertifiseringen veldig høyt, så det er ikke alltid alle blir sertifisert. Man må bestå en teoriprøve, en fordypningsoppgave og en muntlig presentasjon av oppgaven. I tillegg må man bestå en tøff, praktisk heldagsutfordring, The Mental Challenge, ved slutten av kurset. Det er en dag hvor vi fremprovoserer stress og beslutningstagning når man er fysisk sliten eller psykisk stresset. Vi utfordrer deltagerne hele veien i klasserommet, men det er noe med walk the talk. Det er lett å sitte i et trygt klasserom og si at «jeg tenker sånn» eller «jeg gjør sånn», men så kommer denne dagen og du får se hvor god du er på å sette det du har lært og det du tenker ut i praksis.

 

Tina Pettersen EngsethMellomleder/sykkelansvarlig ved Spenst Alta– Jeg hadde tenkt å ta personlig trener-utdannelse, men så kom jeg over en artikkel om RAW. Jeg studerer allerede idrett, som går dypere inn i temaene på PT-studiet, så jeg fant ut at jeg ville ha mer bruk for mental trener-utdanning i jobben min på Spenst.Etter kurset er jeg blitt svært bevisst, både på meg selv og på andre. Jeg føler jeg har større kompetanse til å forstå andres livsstil og hvorfor ting blir slik de blir, og jeg kan lettere se hva man kan gjøre for å bedre hverdagen og dermed bli mer fornøyd og lykkelig. De verktøyene vi har fått, og den lærdommen jeg har tatt med meg fra kurset, både fra andre kursdeltagere og forelesere, har vært gull verdt for meg. Må bruke litt tid på å finne ut hvordan jeg skal integrere tittelen i arbeidet mitt, men ønsket er å jobbe som mental trener på sikt. Om det er for medlemmer på et treningssenter, om jeg kan brukes til å hjelpe nye medlemmer i den vanskelige startfasen, og kanskje også i idretten, får vi se.Brit Lise SteinkjellåBanksjef– Jeg har alltid vært opptatt av mental trening, lest en del bøker om emnet og brukt det i egen trening. Jeg ønsket å få enda mer faglig kunnskap, som jeg kan bruke både i jobb og privat. Det vil jeg så absolutt si at jeg fikk. Ikke minst var det bra at vi fikk testet det i praksis. Veldig lærerikt! Jeg fikk bekreftet at en del av det jeg har brukt fra før er riktig, har fått gode begreper og ikke minst en skikkelig struktur på den mentale treningen. Jeg skal bruke det personlig under trening og under konkurransen jeg skal delta i neste år: Rockman Swimrun. I tillegg har jeg startet så smått som foredragsholder og mental trener.

 

NESTE GRUNNKURS STARTER I MARS PÅ HOLMEN FJORDHOTELL I ASKER, RETT UTENFOR OSLO, OG GÅR OVER FØLGENDE DAGER:

14. og 15. mars

11. og 12. april

23. og 24. mai

13. og 14. juni

Pris: kr 32 500 (inkl. alle måltider og pensum)

Les mer på: rawtrening.no

Påmelding på: post@rawtrening.no

Det er som regel to Level 1-kurs i året – om våren og om høsten.

Level 2 kjøres én gang i året, og neste mulighet – kun for de som har fullført Level 1 – er i februar.

 

Les også: om kursopplevelsen på vår blogg Prosjekt Maria

Les også: om mental trening her

Bli tøff når det gjelder

MOTIVASJON

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!