GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

UTSTYR

TRENING I SOLA

Beskytt deg mot solen

Vi elsker å trene utendørs, men når solen steker kan det føre til skader, både solforbrenningen og på sikt, alt fra rynker til hudkreft. Her er 10 tips for å beskytte huden.

 1. Drikk mye både før og under trening. Huden er mer sårbar for UV-stråling dersom du er dehydrert. Ha vannflasken med deg på alle økter!
 2. Smør deg inn i god tid før du går ut, ca 20 minutter før treningen starter. Dette gir solkremen tid til å trekke inn i huden og gir maksimal beskyttelse.
 3. Hvis det er mulig, velg en treningsløype i skyggen.
  Men smør deg inn likevel, du er fortsatt utsatt for UV-stråling i skyggen. Unngå trening midt på dagen når strålingen er verst.
 4. Dekk til huden. Det finnes mange materialer som lar huden puste og virker svale. Se også etter treningsklær som stopper UV-stråling, disse finnes i de fleste sportsforretninger.
 5. Bruk solbriller! Øynene blir også skadet av UV-stråling. Solbriller vil også beskytte den sarte huden rundt øynene.
 6. Beskytt hodet, nakken og ørene. Enten du har mye eller lite hår, korte eller lange frisyrer, finner solen alltid frem til den tynne huden her.
 7. Ikke glem solbeskyttelsen selv om det er vinter.
  Sol og stråling er farlig året rundt.
 8. Bruk solbeskyttelse som er beregnet på trening.
  Disse trekker raskt inn og beskytter selv etter en skikkelig svett økt.
 9. Spis fisk. Regelmessig inntak av omega 3-fett kan se ut til å gi en viss beskyttelse mot hudkreft. Spis fisk som laks, kveite, makrell og sild. En ekstra bonus er at det er både sunt og godt.
 10. Bruk hodet. Reglene for solbeskyttelse for trening er de samme som når du ligger på stranden. Hvis du er fornuftig og tar alminnelige forhåndsregler vil trening i solen bare gi ekstra energi og  glede.

 

 

 

DETTE ER
UV-STRÅLING

Ultrafiolett stråling (UV-stråling) er elektromagnetisk stråling med kortere bølgelengde enn synlig lys (bølgelengder mellom 10–400  nm). På mennesker og dyr kan UV-stråling forårsake skader på hud, øyne og arvestoff. Store nok skader på arvestoffet kan  føre til kreft.  Ozonlaget i atmosfæren absorberer UV-stråling og beskytter oss derfor i stor grad mot de farlige strålene.

UV-stråling deles inn i UVA, UVB, UVC og vakuum-UV, (sistnevnte forekommer vanligvis bare  i vakuum). De tre førstnevnte strålingstypene har forskjellig evne til å trenge inn i huden.

Les også: Pigg favorittskoene dine

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!