GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

TRENING

6 tips for ny løpsenergi

De fleste har opplevd å stagnere eller miste motivasjonen for å snøre på seg løpeskoene. Men fortvil ikke! Her er tipsene for å riste litt i vanedyret i deg og få ny energi inn i øktene dine.

Tren yoga

Yoga er perfekt komplementærtrening. Løping er en monoton belastning på kroppen, noe som kan gjøre musklene stive slik at teknikken – og løpegleden med den – lider. Med yoga trener du bevegelighet og mykner opp kroppen, samtidig som du trener styrke og stabilitet som både kan forbedre teknikken din og løpsopplevelsen samt være skadeforebyggende.

Les også Yoga for løpere.

 

Varier øktene

Det er fort gjort å låse seg til ett opplegg, én rute, én type trening, men kroppen har en enestående evne til å tilpasse seg, så for at den skal utvikle seg, må den hele tiden overraskes. Legg inn forskjellige former for intervaller, stigningsløp, bakkeløp. Tren styrke og spenst. Eller prøv en helt annen aktivitet en dag. La kroppen gjette litt og få noe å bryne seg på.

 

Løp en ny distanse

Liker du å delta i løp, eller har en favorittdistanse du alltid jobber med å forbedre – prøv en ny distanse. Du vil antagelig måtte legge opp treningen litt annerledes, og det vil du garantert ha glede av når du går tilbake til den faste distansen din. Hvis du for eksempel pleier å løpe langt, vil du kanskje måtte inkorporere mer hurtighet i treningen din dersom du melder deg på en fem-kilometer, noe som igjen vil komme deg til gode når du går tilbake til langløpene dine. Og omvendt. Kanskje du til og med finner noen nye elementer du vil gjøre til en fast del av din vanlige rutine? Uansett vil det komme deg til gode!

 

Bytt omgivelser

Mange av oss er vanedyr og løper gjerne alltid samme runde eller i samme område, og alltid møter de samme impulsene og utfordringene. Eller kanskje du har dilla på tredemølle? Kroppen har som sagt godt av litt forandring, og nye steder gir nye utfordringer. Hvis du stort sett alltid løper ute og er prisgitt terrenget foran deg – prøv en tredemølleøkt der du for eksempel kan leke med ekstreme stigningsgrader. Er du stort sett alltid på mølle, kjenn på utfordringer ute som temperatur, vind og underlag.

 

Løp med en som er raskere enn deg

Det er ikke alltid så lett å pushe seg selv, og vi har det ofte med å velge ruter og fart vi mestrer, men det kan være fremgang å hente i å forsøke å henge på en raskere løper enn deg selv. Som regel har vi alltid mer i oss enn vi tror selv, og det kan gjøre mye mentalt å se hvor mye man faktisk har i seg når man må dra på litt mer enn man pleier.

 

Løp med en som løper saktere enn deg

Det er ikke så lett å bremse seg selv når en først har fått løpeskoene på, men restitusjonsløp er også en viktig del av treningen. Kroppen får mulighet til å hente seg inn raskere når man tar en rolig runde slik at blodet pumpes ut i trette muskler. Det kan også være godt – og nyttig – innimellom å slippe kampen mot klokka og bare kjenne på gleden ved å løpe.

 

Les også: bli en raskere løper

Les også: bli en sterkere løper

Les også: få maks ut av løpeturen

Les også: styrkeøvelser mot løpeskader

Les også: slik unngår du skader

Les også: bedre med riktig teknikk

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!