GO+

GO+

GO+

GO+

GO+

INFORMASJON

GO+

GO+

MOTIVASJON

10 tips for å orke morgen-trening

Lite slår følelsen av å være ferdigtrent før frokost, men sengekanten kan være høy. Her er 10 tips som hjelper deg opp og på trening!

1. Legg frem treningsklærne

Legg frem klærne kvelden før, så du bare kan hoppe i dem når klokka ringer. Alt som senker lista om morgenen hjelper. Dessuten – har du først tatt dem på tar du dem ikke av før du er ferdig med treningen.

 

2. Pakk treningsbagen

Gjør alt klart kvelden før, sånn at du bare kan raske med deg bagen når du står opp. Hvis du må begynne å lete etter ting når du står opp, eller enda verre: tenke, kan det være dråpen som bikker i favør av å droppe det.

 

3. Gjør klar frokost

Igjen – fiks det kvelden før; en smoothie, litt frukt. Trenger du kaffe, sett kaffekoppen klar under kaffemaskinen. Alt som sparer tid og gjør starten på dagen lett, gir deg et dytt i riktig retning.

 

4. Gjør en avtale

Planlegg å møte noen på trening, book en PT-time, avtal å spille squash, meld deg på yogaklassen eller gruppetimen. Har du en forpliktelse overfor andre enn deg selv får det en konsekvens om du ikke stiller.

 

5. Ta fra deg selv valget

Ikke gi deg selv mulighet til å velge om du skal trene eller ikke. Bestem deg for at du skal på trening og at det ikke er et alternativ å la være. Ikke gi deg selv anledning til å «se an formen» når du våkner.

 

6. Gjør det til en vane

En forlengelse av punktet over. Vaner trenger man ikke bruke energi til å vurdere. Man nøler ikke, man bare gjør det. Hvor ofte dropper du å pusse tennene?  Bestem deg for at sånn skal det være. Når det å droppe det eller flytte på det ikke er et alternativ, skal du se at det blir lettere å gjennomføre.

 

7. Sov

Legg deg i tide. Det blir lettere å stå opp når du har fått nok søvn, og du blir mer uthvilt og får mer overskudd til selve treningsøkta.

 

8. Lagre godfølelsen

Når du er ferdig med å trene, er nydusjet og deilig sliten, kjenn på godfølelsen. Neste gang klokka ringer kan du trekke frem minnet om den gode følelsen og du motiveres til å komme deg opp og på trening.

 

9. Visualiser

Bruk den lagrede godfølelsen for alt den er verdt når du sliter med viljen. Bruk alle sanser. Se for deg hvor nydelig det er når du er ferdig, den deilige samvittigheten, godsliten kropp, masse herlig energi, velkomment overskudd og ettermiddagen fri til andre hyggelige ting.

 

10. Hold ut!

Det tar en stund før man blir vant til nye rutiner og skaper nye vaner. Gi deg selv tid til å komme inn i det, og ikke gi opp før du har gitt det en skikkelig sjanse.

 

Les også: Overskudd i vintermørke

Les også: få livet i balanse

Les også: lek deg i superfoRm

Les også: trim uten trening

Les også: D hjelper!

Les også: Ikke glem å puste

FØLG OSS PÅ TWITTER @GOpluss

INSTAGRAM @GOpluss #gopluss

OM GOpluss.com

GOpluss er for alle som er glad i å trene. Vi skriver om trening, kosthold, motivasjon, utstyr, reiser. Vi har egen nettbutikk – og egen treningsdagbok!